Pink Dust blog

Mit tanulhatunk a beauty vloggerektől? És mit ne?

A címben elsősorban azokra a külföldi vloggerekre utaltam, akik főállásban tesztelnek szépségápolási termékeket, készítenek sminkvideókat stb. Róluk és a munkáikról folyamatosan olvashattatok majd véleményező bejegyzéseket itt a blogon. Teljesen ki tudja kapcsolni az agyamat, ha ilyen videókat nézek, és az angolomnak is jót tesz a dolog. Nem is gondoltam, hogy ilyen sokat számít a nyelvtudás fejlesztésében, ha az ember lánya felirat nélkül próbálja meg kihámozni a mondanivalót. Úgy gondolom, hogy hasznos lehet számotokra, hogy már rengeteg ilyen videót megnéztem, és egyszerű kivonatokkal, válogatásokkal szeretnélek benneteket segíteni a vlogok rengetegében. Ennyit az ízelítőről.

Még arról szeretnék nektek írni, hogy mi az, ami szerintem megfogja az embereket ezekben a videókban, mi az, amit érdemes figyelni, amit érdemes megfogadni, és egyáltalán szerintem hogyan érdemes viszonyulni ezekhez a tartalmakhoz.

A beauty videoblogok varázslatos világba repítenek bennünket, lányokat. Hónapokig úgy faltam ezeket a videókat, mint egy kisgyerek a csokit Willi Wonka gyárában. Amíg nem tudtam túljutni ezen az agymosott állapoton, egyszerűen nem akartam nektek beszámolni róluk, mert nem tudtam volna teljesen objektív maradni. Azt hiszem, ez a klip nagyon jól ábrázolja, mi is zajlott a fejemben, miközben a jobbnál jobb, érdekesebbnél érdekesebb sminkekről és tippekről szóló videókat néztem. 

Remélem, tetszett 🙂 Visszatérve a témánkhoz.

1. Az egyik legfontosabb dolog szerintem az, hogy megértsük, ezek a videók nem azért vannak (de!), hogy mindent, amit bemutatnak, megvegyünk!

Azt gondolom, hogy ezek a “termékbemutatók” kiválóak arra, hogy lássuk az óriási kínálatot, lássuk a termékeket használat közben, más termékekkel kombinálva stb. Nem kell mindent megvenni azért, mert egy nagyon szép és nagyon külföldi vlogger ajánlotta.

2. Ha sikerül közöttük találnunk legalább egy olyan lányt, akinek a szépség-típusa illetve a színei, arcformája hasonlóak a sajátunkhoz, akkor előre láthatjuk, hogy valószínűleg jól fog -e állni nekünk egy adott szín, egy színkombináció, egy stílus.

3. Figyelembe kell vennünk, hogy ők a szépségápolási termékekkel más jellegű pénzügyi kapcsolatban állnak, mint a hétköznapi emberek. Ettől nem szabad rosszul éreznünk magunkat, ez természetes dolog, hiszen az ilyen termékekkel való foglalatoskodás sok esetben a hölgy fő kereseti forrása. Egy-egy rúzs számukra befektetés, rengeteget ajándékba kapnak, sokat közülük továbbajándékoznak illetve nyereményjátékokon ajánlják fel, stb.

4. Van egy csodás dolog, amit érdemes megfigyelni ezeknél a hölgyeknél. A testtudatosság, saját maguk tisztelete. Az, hogy igenis minden nap áldoznak arra, hogy megfelelően tisztítsák a bőrüket, és ezt megfontoltan, arra alkalmas eszközökkel teszik, igazán figyelemre méltó. Még úgy is, hogy a bőrük végülis a kereseti forrásuk.

5. Igen, nekik is 24 órából áll egy nap! Valószínűleg segíti őket a kamerázáshoz, világításhoz, vágáshoz értő szakember (nem minden esetben persze), bármennyire is azt sugallják ezek a videók, ők sem wonder-woman-ek. Vagy ha úgy tetszik, mi is azok vagyunk :). Igen, nekik is van családjuk, időt töltenek a barátaikkal, és valószínűleg sokan közülük háztartást is vezetnek. Szóval tekinthetjük őket szomszéd lányként, nem kell begyulladni! 🙂 TE is elég vagy, mindannyian elegendőek vagyunk!

kép a Goodreads-ről

 

Az igazi társad keresed? Randivonal!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Pink Dust says:

    Köszi Ildie, hogy elolvastad, nem épp mai ez a bejegyzésem, de még mindig ugyanígy vélekedem a dologról. Ha írsz róla, szívesen elolvasnám, elküldöd majd fb-on?

  2. Ildie says:

    Valami hasonlót pont akartam írni én is. Kicsit sok már nekem, hogy a hatalmas panda füstös szem műszempillával az alap kb. A műszempollán alapból ki vagyok borulva, hogy minek, úgyis mindenki látja, hogy az ott műanyag.
    Meg azért valljuk be, ha 15 ezer forintos paletták és alapozók repkednek, azért kicsit jön az az érzés, hogy “na persze”, meg a “még mit ne”.
    Ez kicsiben Magyarországon is megvan, vannak bloggerek, akiknek minden tetszik, minden jó és szép. Főleg, ha ingyen van.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!