Pink Dust blog

Magazin ajánló – ELLE

Már írtam nektek az olvasáshoz fűződő viszonyomról és annak változásairól egy korábbi bejegyzésben. Most pedig ígéretemhez hűen egy magazin ajánlót írok nektek. Ez persze nem azt fogja jelenteni sem most, sem legközelebb, sem még később, hogy csak jókat fogok mondani egy magazinról, de igyekszem olyan lapokat és kiadványokat bemutatni nektek, amelyekre érdemes időt szánni, tehát ne számítsatok lehúzó bejegyzésekre, nem kenyerem senki szidalmazása.

Az ELLE magazinnal már öt éve barátkozunk. Hol együtt teázgatunk, megbeszéljük az időjárást, olykor azonban felbőszít, és akkor szünetet kérek vagy csak kerülöm egy darabig. Amikor rég nem szóltam hozzá, dühös pillantásokat vet rám, mintha kötelességem lenne vele rendszeres kapcsolatot fenntartani.

10888350_863287140380577_4432994949043820722_n

Rájöttem, hogy igaza van, és most elárulom, hogy miért gondolom így.

Szerintem hazánkban csupán néhány olyan nőknek szóló, tartalmas magazin van, amely valódi, hétköznap és elmélkedős perceinkben egyaránt fontosnak vélt témákat dolgoz fel. Az ELLE egyike ezen magazinoknak, és ha nehezen is kötöttem vele barátságot, ma már azt gondolom, nem hiányozhat az elolvasásra ítéltek listájáról. Nem hiányozhat, mert változatosan és mégis mélyrehatóan ír a választott témáiról, karakteressége pedig ébren tartja a kíváncsiságomat. Mit hoz a következő oldal, mit kínál számomra a következő cikk, és milyen érzéseket hoz ki belőlem a következő szerző? A lap karakteréhez hozzátartozik az is, hogy szerintem sokszor szélsőségesen és akaratosan képviseli a nők érdekeit. Szándékosan nem írom, hogy feminista, mert sajnos erre a szóra negatív értelmű dolgokat aggattak mostanában, és a nők érdekeinek képviselete semmiképp nem lehet egy rossz dolog. Tehát ez a magazin teljes vállszélességgel kiáll a nőkért, amit nagyon jónak tartok, de épp ez az a tulajdonsága, ami miatt egy idő után elfáradok tőle, és le kell tennem egy időre.

A novemberi lapszámot a-z-ig elolvastam, ami általában nem jellemző rám a legtöbb magazin esetében, mert ha bizonyos emberek vagy témák nem érdekelnek, egy pillanat alatt átugrom azokat. De ez most más volt, még az Ördög Nórás interjút is elolvastam, holott tavaly már nagyon untam őt, Lorde-t pedig nem kimondottan kedvelem, de a róla szóló anyagot is elolvastam. Ez a lapszám nem tolakodott, és olyan gondolati mélységekben kirándulhattam általa, ami teljesen lenyűgözött.

Fan-Bingbing-009_beautiful-chinese-women

Kedvenceim voltak a lapszámban:

Kik azok a sheng-nuk? Kína maradék női (Krúdy Tamás)

A pornó valósága RIPORT (Krúdy Tamás)

A döntés fáradsága (M.M)

Parfüm-klasszikusok – ezekért a képekért már önmagában megérte (fotó: Villányi Csaba/Flashback)

2030 Utazás a jövőbe – kicsit azért elkezdtem félni, de őrülten tetszett ez az írás (Liptai Lívia, Mörk Leonóra)

Best of: A szerelem a szex esztétikuma – Dr. Lux Elvira interjú (Bus István)

*** 

Ha szeretnétek részesülni az ELLE élményben, keressétek az újságos standokon havonta. Ha pedig szeretnétek elolvasni ezt a lapszámot, de már nem tudjátok beszerezni, a saját saláta példányomat örömmel felajánlom egy valakinek.

 

Az igazi társad keresed? Randivonal!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!