Pink Dust blog

Bibiart Bags – A Te táskád

Mióta vagy a Bibiart Bags alkotója, és honnan jött a név ötlet? Egyedül készíted a termékeket vagy esetleg van társad ebben a kellemes munkában?
A Bibiart Bags márkanevet körülbelül egy éve kezdtük el építgetni. Különlegesnek mondható az indulás, mivel 2013 novemberét megelőzően még varrógépet sem használtam soha. Egyik nap eldöntöttem, hogy megtanulok varrni, s aznap egy varrógéppel állítottam haza a férjem, Krisztián nem kis megdöbbenésére. Néhány napos idegőrlő, de kitartó munka és internetről tanulás meghozta az eredményét. Hamarosan videók alapján elkészültek az első piperetáskák. Akkor még leginkább a régi, nem használt ruháimból. Túl sok ruhám volt, amiket nem hordtam, ezeket szétvágtam és táskává álmodtam őket. Onnantól kezdve nem volt megállás, élveztem, ahogy teljesen átalakulnak és újraszületnek az anyagok a kezeim közt. Például egy ezer éves cseresznyés pulcsimból doboz piperetáska, vagy Krisztián vágyaként hőn szeretett, kopott Wrangler bársony nadrágjának zsebéből és szárából férfi neszeszer készült.
A férjem nagyon lelkes, s bár még a mai napig nem tanult meg varrni, nagyon sokat inspirál, profi fotós lévén fotózza a termékeket, s a vásárokban kitartóan segít árusítani. Biztos vagyok benne, hogy hamarosan szuper varró és alkotótárs is lesz belőle! 🙂
A kedvenc női nevünk s jövőbeni kislányunk neve is lesz a Bíborka, s annak a becézett változata, a Bibi. Na meg Bibi Andersson svéd színésznőnek is mindig nagyon tetszett a neve, innen jött a Bibiart Bags név.

Mi volt az első lökés, ami elindított az utadon? Volt olyan esemény, pillanat, esetleg beszélgetés, ami nagy hatással volt rád, és tudtad, hogy muszáj azonnal belefognod?
Az ihletett pillanat talán az volt, mikor a családi ház nagytakarítása közben rátaláltam régi hímzett asztalterítőkre, amiket Anyukám készített. Már nem használtuk őket, mivel többnyire pecsétesek voltak. Mégis mivel eszmei értékük volt, fájt volna a szívünk kidobni őket. Elkezdtem gondolkodni, hogy miként tudnám hasznosítani ezeknek a terítőknek az időt kiállt, szép részeit. Ezekből lettek az első kalocsai hímzéses kistáskák, amik a világ több részén is gazdára találtak már, mivel külföldi és a külföldön élő magyarok szemében a magyaros hímzések világa roppant kedvelt és keresett is.

10th picture

Milyen termékekből áll a repertoárod?
A repertoárom nagy részét a kisebb és nagyobb erszények és dobozka neszeszerek teszik ki. Készítek még csatos táskákat, melyek lánccal vállon hordhatók. Ezek ismét reneszánszukat élik, emlékszem még nagyanyáink használtak csatos pénztárcákat. Én ezeket kicsi és nagy méretben táskaként készítem el. Válltáskákat is varrok cipzárral, belső zsebekkel. Ezeket szeretném mindinkább bővíteni, hogy mire kijön a tavaszi napsütés, minél vidámabb és egyedibb táskákat tudjak kínálni, amivel bárki feldobhatja ruházatát. A legújabb termékünk, a korai tél szüleménye, a könyvkabát.

6th picture

Honnan jött a könyvkabát ötlete?
Ahogy beköszöntött a rossz idő, egyre több könyvet fogyasztottunk el. Egy régi, még kézzel varrt filc tartóban tároltuk és vittük magunkkal az éppen olvasottat. De ez a tartó már olyan bolyhos volt, hogy ciki volt nyilvános helyen elővenni. Amikor megérkezett a várva várt bajuszos anyag Amerikából (amit a Movember mozgalom miatt jó ötletnek tartottunk bevezetni), Krisztián már-már igenis „követelte”, hogy neki könyv védőt készítsek a végre első, férfiasnak mondható anyagból. Szuper kis találmány, nem kell többet leszedni a borítókat a könyvekről, hogy ne rongyolódjanak. A puha, bélelt könyvkabát megóvja őket az elhasználódástól. Sok pozitív visszajelzést kaptunk ezzel kapcsolatban, ez egy nagyon szeretett termékünk lett.

5th picture

A könyvkabát nekem is nagyon megtetszett, máshol még nem találkoztam vele. Egy-egy ilyen ötlet bizonyára újra felfrissíti a munkakedved. Mi jelenti a legnagyobb kihívást számodra ebben a munkában?
Mivel tavasztól őszig sokat járunk vásárokba, szépen fogynak a termékek, aminek szívből örülünk! Hétről-hétre pótolni az eladottakat, vagy ami a legnehezebb, hogy esetleg új táska kreációkon is törjem közben a fejem, amiknek elkészítése még több időbe kerül. Néha úgy érzem, kevés vagyok én egyedül, rengeteg a varrnivaló. Mégis valahol imádom ezt a pörgést, még ha néha el is úszom a teendőkben.
Másik kihívás számomra a varrás technikai oldala. Mivel autodidakta módon sajátítottam el kicsit több, mint 1 éve, még van mit tanulnom. Folyamatosan fejlesztem magam. Szeretnék részt venni workshop-okon is, hogy szélesítsem a technikai tudásomat.

Ha nem nézegetem sokáig a képeidet, akkor is hamar feltűnik, hogy különleges, mégis összhangban van az anyagválasztás minden termékednél. Van valami titkod, amit elárulhatsz ezzel kapcsolatban?
A kezdeti újrahasznosítás mellett ma már nagy hangsúlyt kapnak a különböző mintájú modern textilanyagok is. Mivel magam is oda vagyok a baglyos, matrjoskás dolgokért, s egyéb mainstream bajszos, VW transporteres, csíkos és pöttyös látványvilágért, ezeket az anyagokat keresem és próbálom begyűjteni. Többnyire külföldről, hogy ezzel is valami igazán egyedit kínáljak a vásárlóközönség számára. Nagyon izgalmas számomra, ahogy egy hagyományos hímzés vagy csipke találkozik egy ma divatosnak mondható pöttyös anyaggal, és összhangot tudnak alkotni együtt.

2nd picture

Kinek szól igazán a Bibiart Bags? Kivel szeretne kézen fogva járni, milyen emberekkel barátkozik legszívesebben?
Elsősorban azoknak a kortalan, önmagukat a kiegészítőik általi is kifejezni vágyó kreatív egyéniségeknek, akik vágynak arra, hogy színt vigyenek a szürke hétköznapokba és mosolyt csaljanak egy-egy táska és neszeszer darabbal a környezetükben élők arcára. És legújabban a könyvbarátokkal is szívesen barátkoznak a Bibiart Bags-ek.

Van kedvenced a munkáid közül?
Nagyon szeretem a csatos és cipzáras kistáskákat. Több darabom is van, mert ahogy a hölgyek biztosan tudják, minden ruhaköltemény más kistáskával mutat igazán. És persze a könyvkabát! Mióta jönnek ki a kezeim közül a szebbnél szebb mintájú könyv ruhák, az olvasnivalóimat is szívesebben veszem elő kávézókban, buszokon.

1st picture

Mi a terved a közeljövőre vonatkozóan?
Terveink közt szerepel nagyobb és összetettebb táskák készítése, akár férfiak számára is. Más stílusú női táskákkal és vastagabb anyagokkal való kísérletezés is előremutató lépés lenne a jövőben. Sok helyre szeretném eljuttatni a táskákat, vidéki és akár külföldi vásárokon is szerepeltetni a Bibiart Bags-et. Nagyon fontos lenne az online területeken még aktívabban jelen lenni, a kézműves oldalakat folyamatosan tölteni, hogy minél több emberhez eljussanak a termékeink. És ami a leginkább vágyam, hogy sok-sok vásárlói elképzelést szeretnék valóra váltani, mert a legjobb az egész alkotói folyamatban az elégedetten távozó vásárlók boldog mosolya.

Köszönöm a beszélgetést. Remélem, az interjú hozzájárul ahhoz, hogy a Bibiart Bags kedves termékeit minél többen megismerjék és megkedveljék.

Facebook: https://www.facebook.com/bibiartbags

Meska: http://www.meska.hu/Shop/index/15597

Fotó: www.facebook.com/KrisztianGaborsPhototales

 4th picture

7th picture

12th picture

8th picture

Az igazi társad keresed? Randivonal!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!