Pink Dust blog

Nadalma – Nem kispályás kisállatok

Ha meglátom a facebookon, hogy nadalma posztolt valamit, mindig egy nagy alma ugrik be róla. Kedves név olyan termékeknek, amelyek láttán melegség önti el az ember szívét. Mikor és hogyan kezdődött neked ez a szerelem?

Örülök, hogy valami kedves dolog jut róla eszedbe, végülis ez a célom. 🙂 A nadalma név tizenöt éve született, a tevékenységem viszont csak négy éve, így a név tulajdonképpen én magam vagyok, hozzám nőtt, de én is azt gondolom, elég játékos ahhoz, hogy ezen a néven játékfigurákat népszerűsítsek.
Bár soha nem tanultam, de már tinikoromban is szerettem varrni, nem kispályáztam, az első darab, amit varrtam, egy selyem szalagavatós ruha volt, majd egy bőrdzseki, és egy hátizsák. Aztán jó pár évig nem jutott eszembe, hogy varrjak, helyette teljesen más irányba fordultam. Elkezdtem informatikát tanulni, és tanítok is jelenleg, aztán négy éve eljutottam a WAMP-ra, ahol megláttam azt a sok gyönyörűséget, mondanom sem kell, tele szatyorral mentem haza… A kedvencem egy maci lett, sajnos nincs rajta címke, így nem tudom, kitől vettem (micsoda baki a készítő részéről!). Mindenesetre beindította a fantáziámat, és leültem állatkákat rajzolni, amiket később megvarrtam. Eleinte sokféle dologban kipróbáltam magam, készítettem macit, cicát, mosómedvét, rókát, baglyot, békát, ezekből mára a bagoly és a macska maradt fő vonalként.

baglyok

Mi történt veled abban az időszakban, amikor rájöttél, hogy komolyan bele szeretnél vágni ebbe a dologba, és már nem csak saját magad és környezeted szórakoztatására készítesz hasznos és kedves holmikat?
Pár évig tényleg csak azért varrtam, mert szerettem, lefoglalt, igényeltem azt a rajongást, amit a környezetem nyújtott, ráadásul imádok ajándékozni. Már nagyon szerettem volna egy helyre gyűjteni az alkotásaimat, ekkor indítottam egy facebook oldalt a varrományaimnak, és sorra jöttek a megkeresések, hogy szeretnének ők is egyet a nadalmás holmikból.
Halogató típus (vagyok) voltam, nem tudom mikor léptem volna ki a komfortzónámból, de karácsonyra egy online marketing tanfolyamot kaptam életem párjától – aki egyben a fotósom is, Darázs Zsolt -, ezzel finoman jelezte, hogy ez már több, mint egyszerű hobbi, jó lenne, ha kezdenék vele valamit.
2015. Új év, új lendület, itt az ideje, hogy örömet szerezzek az alkotásaimmal másoknak is, szerencsére szép számmal kapok érdeklődést.

Látom a képeid között, hogy sok állatfigurát készítesz, illetve ilyen mintájú használati tárgyak is kikerülnek a kezeid közül. Mégis úgy gondolom, ez a márka nem csak a kisgyerekek miatt létezik, a felnőttek szívét is megkörnyékezi. Számodra ki az elsődleges célcsoport?

Igen, azt hiszem, az egyértelmű, hogy a gyerekek szívét könnyű meghódítani kedves arcú baglyokkal, cicákkal, de igyekszem a felnőttek gyermeklelkét is megérinteni azzal, hogy olyan holmikat készítek, amik hasznosak bár, de melengeti a szívüket a rajtuk lévő motívum. Szeretem azokat a tárgyakat, amik használhatók valamire, és amellett meg is mosolyogtatnak.

macskas_taska

macskas_neszesszer

Elsősorban a nők és a gyerekek az elsődleges célcsoportom, ezt a statisztikám is alátámasztja, a facebook oldalamat kedvelők 83%-a nő, de persze nagyon örülök neki, amikor fiúk dicsérik meg az alkotásaimat, talán kitalálok nekik is valamit a jövőben…

Megtartottál magadnak kabalaként valamit az alkotásaid közül, amit nem eresztesz, nem adnál oda senkinek?

Sokáig nem is gondoltam rá, hogy magamnak varrjak. Egyszer került ki egy olyan táska a kezemből, amire azt mondtam, hogy bárcsak nekem is lenne egy ilyenem, de akkor már nagyon nevetett rajtam a családom. Végül nekem is lett egy rókás neszesszerem, amit azért szeretek annyira, mert amikor ránézek, eszembe jut az elkészítésének minden mozzanata, a rajzolástól az utolsó tűszúrásig.

roka_tarca

Itthon egyébként egy komplett állatkert van, a fiam nagyon meggyőző tud lenni… 🙂 Minden próbálkozásomból elkér egy darabot, előfordult olyan is, amikor pénzt ajánlott érte, csak itthon maradjon az a bagoly.

Ha vissza tudsz emlékezni, mi volt az első olyan próbálkozásod, amivel már elégedett voltál?
Ez nehéz kérdés, mert maximalista vagyok, minden darab után azon kattogok, hogy lehetne még jobbat kihozni belőle, de azt hiszem, mégis van valami, amire most büszke vagyok. Ezt a táskát akkor rajzoltam, amikor pár napig szigorúan feküdnöm kellett. Alig vártam, hogy felkelhessek, és testet ölthessek neki. Az eredmény elég népszerűre sikeredett, azóta van rá jó pár megrendelésem, és egyszer biztos, hogy nekem is lesz egy ilyenem.

taska_teljesalakos

taska_reszlet

Egyedi megrendeléseket, kéréseket vállalsz?
Alapvetően az a célom, hogy abba szeressenek bele az emberek, amit én tervezek, készítek, azon belül, ha felmerül egyedi igény, és nem tér el homlokegyenest az én elképzelésemtől, akkor nagyon szívesen megvalósítom. Erre egyik példa a filcmacskám, amit olyan színben és kiegészítővel varrok meg, amilyennel a leendő gazdája szeretné. Egy apuka kapta például ezt a macskát, aki nagyon szeret horgászni, és van is neki egy igazi nagy vörös cicája.

filcmacska

És épp most két olyan táskán dolgozom, aminek a színeit, és a vállpántok hosszát napokig egyeztettük a megrendelővel, remélem mindketten elégedettek leszünk az eredménnyel.

Ha olyat kérnek, – és előfordul néha- amit valahol máshol láttak, vagy ők megálmodtak, és velem szeretnék megvarratni, akkor őket sajnos finoman el kell utasítanom.

Mi lesz a következő nagy dobásod, ha elárulhatsz valamit az olvasóknak?
Naná, hogy szeretném elárulni! A napokban indítottam útjára a blogomat, (http://nadalma.blog.hu) szeretettel ajánlom azoknak, akik kíváncsiak a termékfotókon túl arra is, hogyan készítettem őket, mi inspirált közben, esetleg szeretnének pár személyesebb történetet olvasni rólam.
Hamarosan megjelennek a Meskán is a dolgaim, a facebook oldalamon és a blogomban is fogtok értesülni róla.
És igen, nagyon várja már egy új kollekció – trendi ruhába bújt macskák -, hogy az iskolás korosztály tagjai kézbe vehessék őket.

macska2

macska1

Köszönöm a beszélgetést! Sok sikert kívánok a nadalmának! 

Az igazi társad keresed? Randivonal!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!