Pink Dust blog

Hogyan borítsunk ki egy bloggerinát? A Kialakító blog szerzője válaszol

Kérlek, mesélj magadról pár mondatban, mit tudhatnak rólad azok, akik még nem ismerik a blogodat és a tevékenységedet? Ha nem gond, néhány magánjellegű érdekességet is szívesen megosztanék az olvasókkal! 

Mindig bajban voltam, ha magamat kellett bemutatnom, hiszen pár mondatban nehezen tudom csokorba szedni azokat az információkat, amik jól lefestenek engem. Száraz adatok szerint Hegedüs Enikő Mónikának hívnak, 1988-ban születtem. Nyíregyházán élek, a Debreceni Egyetemen végeztem Pedagógia szakon, és most Szociológiát hallgatok. Izgalmasabb információ, hogy fiúnak anyakönyveztek először. A barátaim jelentős része Angienek becéz. Ikrek jegyben születtem és oroszlán az aszcendensem. Ki lehet kergetni a világból a brokkolival. Amivel meg szoktam mindenkit lepni, hogy nem tudok biciklizni, inkább lóra pattanok. Szenvedélyem és hobbim az írás, és olyan vagyok, mint bármely nő, ellágyulok egy szép cipő láttán, ezt leszámítva viszont inkább fiús gondolkodásom van – lehet ez annak köszönhető, hogy a legtöbb barátom a másik nemhez tartozik.

horses-2971
A blog névválasztásom egy mottó köré épül: „Mindenki alakul, minden kialakul.” Ez mindenre igaz, hiszen életünk alakul és változik, ahogy a környezetünk is és a világ, amiben élünk. Hiszek abban, hogy ez a változó világ mégis egy jobb irányba halad, és a végére kialakul egy boldog élet, amihez én is igyekszem hozzájárulni. Azért szeretem ezt a mottót, mert mindenki mást lát benne, de mindenkiben egy motiváló és pozitív hangulatot vált ki.
A blogot egy éve indítottam egyfajta kapaszkodóként önmagamnak, akkor jöttem haza Dániából, ahol dolgoztam. Az őszi hazaérkezés miatt az egyetemen halasztanom kellett, de tevékenység nélkül nem igazán érzem teljesnek az életemet, így belefogtam az írásba, hogy elmondjam az élményeimet, tapasztalataimat. Eleinte egyfajta naplóként és hobbiként indult, azóta pedig egy komplex bloggá alakult, ahol divatról, öltözködésről, szépségápolásról és élményekről is szó esik. Ha emlékeim nem csalnak, több mint fél éve indítottam el a youtube csatornát, ami szerintem még inkább emberközelivé teszi a blogot.

Van valamilyen beauty terméktípus vagy tulajdonság, amire kifejezetten rá vagy kattanva?

A micellás vizeket kedvelem a legjobban, amíg nem jelentek meg, addig sajnos fittyet hánytam a sminklemosásra és arctisztításra. Lassan minden márka előrukkol a saját verziójával, de nem mind ugyanolyan hatékony sajnos. A Bioderma eddig a szívem csücske, mivel a Garnier kicsit irritálta a túlérzékeny bőrömet. A micellás vizek forradalmasították az arctisztítást, szerintem az utóbbi évek legnagyobb találmánya.

page

Mi az a szépségápolási eset, ami még egy beauty bloggernek is fejfájást vagy nehézséget okoz? (Van netán valami, amitől minden alkalommal kiborulsz?) 

A szemöldökszedés az, ami szerintem a legtöbb nőnek nehézséget okoz, de még a bloggereknél is látni rossz formájúra szedett szemöldököt. Nagyobb hangsúlyt kell fektetni az arcunk ezen részére, hiszen ez határozza meg a karakterét és a sminkünket is keretezi. Természetesen velem is előfordul, hogy beleszedek vagy új formával kísérletezek, ami nem áll jól. Tini koromban pedig kifejezetten rémes, hajszálvékony vonalban volt szedve, természetesen teljesen felemásra.

A “kötelező körökre” (pl. szőrtelenítés) nehezen veszed rá magad?

A szőrtelenítéssel sosem volt bajom, szerencsére bírom a fájdalmat, így epilálok hetente, és persze a borotvát is forgatom, amilyen sűrűn kell. Kötelező kör, amit szeretek elodázni, az a hajfestés, addig tologatom, amíg nem néz ki nagyon rémesen. 🙂 Ebben mondjuk az is benne van, hogy szeretném kímélni a hajam, amennyire lehet, mivel a szőkítés eléggé meg tudja viselni.

Van olyan márka, amelynek (szinte) minden termékét nagyon szereted, nagyon beváltak?

Sminkmárkánál drogériás viszonylatban a Catrice, amiben eddig még nem csalódtam, és nagyon szeretem a Maybelline termékeket is. Drágább kategóriában pedig a MAC: eddig amit próbáltam tőlük, mind csodás volt. Kozmetikai márkánál pedig a legnagyobb kedvencem a La Roche-Posay, bármit próbáltam, minden bevált.

10982458_851683814854659_8259934372502032220_nTudsz említeni olyan pozitív visszajelzést vagy élményt a bloggerlét kapcsán, ami nagyon meghatott vagy megerősített téged abban, hogy ezt érdemes csinálnod?

Az utóbbi időben minden nap kapok egy-két mailt, levelet, amik mindig örömmel töltenek el. Legjobb élményem az volt, amikor a vasútállomáson találkoztam az egyik olvasómmal, megismert és odajött hozzám. Akkor fogtam fel, hogy van közönsége annak, amit csinálok.

Mennyiben változtatta meg a mindennapi megjelenésedhez való hozzáállásodat az, hogy blogger lettél? 

Most mondhatnám azt, hogy jobban odafigyelek a külsőmre, de ez nem lenne igaz. Ugyanúgy lemegyek a boltba smink nélkül, és itthon még mindig pizsamában rohangálok. A fent említett alaposabb sminklemosás a blogolás óta kezdődött, és talán tudatosabban keresem a nekem megfelelő termékeket, kevesebbszer nyúlok mellé. Öltözködésemben nem változtatott semmit, viszont jobban törekszem a basic darabok megvételére is. 

Ha 3 beauty termékkel kellene leélned a hátralévő életedet, mik lennének azok?

Szemhéjtus, szempillaspirál és micellás víz. Alapvetően ennyit használok az átlagos hétköznapokon.

Van példaképed a beauty blogger körben, esetleg hazai? Mit kedvelsz benne?

Példaképem sosem volt semmilyen vonalon. Lehet az az oka, hogy a blogok között sem lett senki ikon számomra, mert mikor elkezdtem blogot írni, akkor még nem tudtam, hogy ennek ekkora kultusza van, és ilyen sok szuper, tehetséges blogger tevékenykedik. Persze vannak olyan blogok és bloggerek, akiket nagyon szeretek és követek. Ilyen Szandra, a The Very Style Blog írója, Fruzsi, a Breakfast at Fruh bloggere. Edinával, a My Sweetest Heaven bloggerinájával az utóbbi időben nagyon jóban lettünk, remélhetőleg tavasszal több közös projektünk is lesz, de többet nem árulok el. 🙂

Gyakran kapsz termékeket tesztelésre? Mit gondolsz, mi a titka annak, hogy egy blogger őszinte és hiteles legyen az olvasói számára, ugyanakkor ne “bántsa meg” a márka forgalmazóját, ha a termék, amit kapott nem éri el a kívánt színvonalat?

Most már egyre gyakrabban érkeznek termékek, hogy kipróbáljam őket és leírjam a véleményemet. A blogok lényege, hogy a saját tapasztalatainkról írunk, és ezt szerintem nem is lehet másképp abszolválni, mint őszintén. A legtöbb cég ezt várja el alapból tőlünk, hogy a véleményünket írjuk le, főleg, mert lehet, hogy egy termék nem jön be, de egy másik a kedvencünk lesz Tőlük. Ahány ember, annyi ízlés, annyi elvárás egy terméktől. Egy példát hozok erre: valaki az alapozótól tökéletes fedést szeretne, más viszont áttetsző textúrát, ami csak szebb színt ad a bőrének. Néhányan púderes réteget szeretnének látni, vannak, akik viszont láthatatlanságot. Ha valami nem éri el a kívánt színvonalat, azt természetesen kulturált formában le kell írni, és jelezni a cég felé a változtatási ötlettel együtt – szerintem ez az, amit elvárnak tőlünk.

Mit gondolsz a női szépségről általánosságban véve?

Minden nő akkor a legszebb, ha boldog és elégedett magával. Ahhoz pedig, hogy elégedettek legyünk a tükörképünkkel, szeretünk csalni… egy kis sminkkel, egy szép ruhával. Imádom látni azt, amikor egy nő az utcán úgy megy végig, hogy magabiztos a hozzá legjobban passzoló ruhában és frizurával, amikor van stílusa a személynek. A stílust pedig meg kell keresni magunkban, és akkor találjuk meg, amikor már nem foglalkozunk a divattal. A trendek iránymutatások, nem kötelező szabályok, véleményem szerint.10007048_851683081521399_4414433556419167590_nHogyan segítheti egy blogger a lányokat, nőtársakat abban, hogy merjék önmagukat adni, persze, ha épp úgy tartja kedvük, akkor ezt a lehető legjobb formájukban tegyék?

Próbálom a saját élményeimet és tapasztalataimat átadni az olvasóknak, ezáltal remélem ötleteket is adok Nekik akár az öltözködéshez, akár egy hely felkereséséhez. A legfontosabb szerintem minden nőnek az önbizalom, az hogy boldogak és elégedettek legyenek. A tapasztalatom az, hogy amikor szép a bőröm vagy tetszik a ruha, amit felveszek, akkor sokkal nagyobb az önbizalmam, és ilyenkor a boldogság barométerem is feljebb lendül. Ebből kiindulva remélem, hogy néhány tippem által örömmel bújnak egy szettbe, amihez hasonlót viseltem, vagy szebbé teszi a bőrüket az adott arckrém, ami nekem bevált, esetleg találnak nálam olyan sminktippet, ami hozzájuk a legközelebb áll.

Mit gondolsz, mi az erősséged a blogolásban, miért olvassák az írásaidat és nézik a videóidat?

Magam dicsérésében mindig rossz voltam, jobban figyelek a hibáimra, mint az erősségeimre. Talán azért vagyok más, mint a legtöbb blogger, mert komplex a blogom, az életemet viszem „papírra”, szinte minden érdekel, így nagyon sok dologról írok. A jövőben jobban szeretnék a kultúra irányába is nyitni, több program ajánlót kínálni, érdekes könyvekre felhívni az emberek figyelmét és nem utolsó sorban bemutatni szűkebb hazámat, Nyíregyházát. Az outfitekben pedig nagyon sok stílust jelenítek meg, mivel nagyon változatosan öltözködöm. A videókban a természetességet kedvelem, annyit vágok csak, amennyit muszáj, és a mondandómra helyezem a hangsúlyt inkább.

Olvassátok szeretettel a Kialakító blogot, a képre kattintva eléritek az oldalt.

11004039_851682168188157_625426527_n

 

Illusztráció: Győző Éva

Az igazi társad keresed? Randivonal!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!