Pink Dust blog

6 dolog, amit az apámtól tudok | Apák napjára

Az édesapám olyan ember, akitől és akiről tanultaknak nem elég egy bejegyzés, mivel nem az az egyszavas-fajta apuka, de nem önéletrajzi regényt szeretnék most írni róla, hanem egy rövid bejegyzést, ami nektek is hasznos, érdekes lehet. Emellett szeretném meglepni őt valami kedvessel Apák napjára.

Tehát 6 fontos dolog következik, amit apától tanultam.

1. Egy életed van. 50 fölött megrúgják a lovat.
Fiatalon ezt tartjuk a legnagyobb közhelynek, de fel kellett  akartam ismerni ennek a valódi jelentőségét. Korábban írtam ezzel kapcsolatban egy bejegyzést, ezért most csak annyit tennék hozzá, hogy úgy akarom élni az életemet, hogy tényleg olyan dolgokkal foglalkozom, amit szeretek, és több, értékes időt töltsek azokkal az emberekkel, akiket szeretek, nagyra tartok. Nem szeretnék 30 év múlva arra ébredni, hogy aki szeretett, nem öleltem elég szorosan, hogy amit szívesen csináltam, kiiktattam, mert nem való az nekem. Apám a tetteivel mutatja meg nekem az életben, hogy hozzam meg a szükséges döntéseket magamért.

bed-design-decoration-interior_2

2. Nem azért mondok neked valamit, hogy rád tukmáljam az igazamat, hanem lehetőséget kínálok neked, hogy tanulj az én hibámból.
Azt tanultam ebből, hogy adaptálnom kell a saját életemre a tanácsait. 

3. Az életben mindenért alaposan meg kell küzdeni, de megéri.
Főleg, ha értékelik azok, akikért teszed – gondolom én gyarló módon néha. De ha nem értékelik, ő akkor is megteszi, mindig is megtette, és én ebből azt tanultam, hogy ha igazán szeretek valakit, nem várok cserébe semmit, de ha kapok, tiszta szívvel örülök neki.

4. Ha nem úgy mondom, ahogy kellene, akkor is szeretet van a szívemben, jóindulat az akaratomban.
Édesapámból van bennem az erős stílus, ami nem könnyíti meg az ember (lányának!) életét. De már tudom, hogy ha már csak próbálok jobb lenni, és nyitott szívvel közelítek az emberek felé, a mondandóm megtalálja az útját.
Mindig, de mindig hallgasd meg őszinte érdeklődéssel, amit az édesapád mondani szeretne neked. Akkor is, ha nem értesz egyet, az is nagyon fogja őt érdekelni!

5. A szépségedet nem a felkent máz adja, hanem a mosoly, amit élettel kell feltöltened. Ha erre jön egy rúzs, az egy plusz szép dolog.
Persze, hogy lázadtam, hogy nem engedett sminkelni 12(!) évesen, és a szobám rejtekében próbálgattam az Ifjúsági Magazintól nyert kencéimet. 24 lettem, mire hálás lettem neki ezért.

6. Hordhatsz “függönyt” is, de amikor csinosan felöltözöl, igazán büszkén vonulok veled bárhol. 
Ebből már azt is tudom, hogy a nőiességemet nem az határozza meg, milyen ruhát húzok fel reggel, de szégyellnem sem szabad azt, aki vagyok: tetőtől talpig nő, “függönyben” és miniruhában is.

P1060294

Hálát adok, hogy van édesapám, hogy foglalkozik is velem, kérem Istent, hogy tartsa meg őt nekem, és akinek nincs ott az édesapja (ahogy az enyémnek sincs ott az övé), azokra sok szeretettel gondolok, és kívánom nekik, hogy kapják meg az élettől máshonnan a kárpótlást.

Az igazi társad keresed? Randivonal!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!