Pink Dust blog

Ha a blogomat papíron vezetném – blogger játék

Játékos elképzelt túra bloggereknek.

Képzeld el, hogy a múltban járunk, amikor még nem volt internet hozzáférés. Tegyünk egy képzeletbeli túrát abban a világban, ahol internet nélkül akarsz blogot írni. 🙂

typewriter-801921_640

Mi is a lényege a blogolásnak? Írsz egy naplót (sokan elsősorban csak maguknak), amibe mások beleleshetnek. Persze mára ez egy nagyobb műfajjá nőtte ki magát.
De hogyan is nézne ki ez internet nélkül?

A logisztika
Emlékszel a 90-es években divatos postás játékra? Egyszer csak szólt anyukád, hogy leveled jött. Rajongóid nem nagyon voltak (ha igen, ők is ritkán ragadtak tollat és vallották be érzéseiket levél formájában), adót még nem fizettél, és már akkoriban sem sok eséllyel hívtak meg levélben a világ másik felére az addig nem ismert gazdag rokonaid egy 5 csillagos utazásra. Az elsőnél még bedőltél, talán meg is ijedtél: nem lesz barátom 30 éves koromig, ha ezt a levelet nem továbbítom 5 másik barátomnak? Te jó ég, addigra már ronda és öreg leszek – gondoltad akkor. És már fogtad is a tollat és a papírt, hogy megbombázd az offline hoax-szal a pajtásaidat.

Ha most nem lenne netem, kézzel kellene megírnom ezt a bejegyzést, és odaadnom 5 másik bloggernek valami releváns fenyegetéssel. 🙂

Marketing
Ha csak a legegyszerűbb szempontból nézzük a dolgot: nem posztolhatom ki a facebook-omra, hogy nézzétek, ezt írtam ma. Akkor mit tegyek? Kimegyek az erkélyre, és elkiáltom magam, hogy minden szomszéd hallja, az új bejegyzésem már olvasható, gyertek át egy sütire.

A bejegyzés
Nincs boredpanda, buzzfeed, se értelmes weboldalak inspiráció gyűjtésre (szerencsére magazinok voltak, de neked kijött a zsebpénzedből?), se delete, se vázlat. Körmölsz és körmölsz, vagy előtte alaposan átgondolod. Ha sok zsebpénzed van, veszel valamilyen stiftes hibajavítót, de lássuk be, nem lesz olyan szép a végeredmény.

***

Ha blogger vagy, és van kedved eljátszani a gondolattal, hogy offline írsz blogot (és nem csak magadnak kvázi naplóként), írd meg egy bejegyzésben, mit kellene tenned ehhez, és hogy képzeled a megvalósítását. 

Játsszunk! 🙂 Népszerűsítsük a blogokat együtt!
Címnek ezt add meg: Ha a blogomat papíron vezetném – blogger játék
Hivatkozz (linkkel a bejegyzésed végén) egy másik blogra, ahol láttad a játékot.
Egyébként azt írsz a bejegyzésbe, amit csak szeretnél, nincs más feltétel.

Az igazi társad keresed? Randivonal!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!