Pink Dust blog

Diós csokis álomkuglóf | Gluténmentes, laktózmentes

Imádom a kuglófot, és örökké keresni fogom a tökéletes receptet. Most egy olyat találtam ki, ami közel sem fogyókúrás, ellenben nagyon finom. 😀 Az ősz közeledtével vágytam valami diós-csokisra, innen jött ennek a kuglófnak az ötlete.

Hozzávalók

A)
4 tojásfehérje

B) 
10 dkg cukor
4 tojássárgája
25 dkg Vénusz laktózmentes sütőmargarin + egy kevés a kuglóf forma kikenéséhez

C) Száraz hozzávalók
15 dkg rizsliszt + a kuglóf forma kilisztezéséhez
10 dkg gluténmentes zabliszt
7 gramm sütőpor
14 gramm vaníliás cukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
4 dkg darált dió
csipet só

D) Extrák
1 kisebb citrom leve
1 tábla Tibi étcsokoládé apró darabokra törve
1 evőkanál méz

Elkészítés

1. Verd fel a tojásfehérjéket kemény habbá. (A)

2. A tojássárgáját keverd mixerrel habosra a margarinnal és a cukorral. (B)

3. Keverd össze a száraz hozzávalókat. (C)

4. A fehérje hab felét mixerrel dolgozd hozzá a B+C keverékhez.

5. Add hozzá mixerrel az extrákat (D). 

6. A fehérje hab másik felét óvatosan forgasd bele lukas fakanállal a masszába.

7. Kend és lisztezd ki a kuglóf formát, és öntsd bele a masszát.

Előmelegített sütőben 200 fokon süsd 20 percig, majd 180 fokon még 40 percig.

Tálaláshoz a következőket javaslom: narancslekvár vagy porcukor+tejszínhab vagy ribizlilekvár.
Ha szimpatikus a recept, kérlek, jelezd felém egy like vagy megosztás formájában. Köszönöm! 🙂

20150912_211108
Jó étvágyat hozzá!

Az igazi társad keresed? Randivonal!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!