Pink Dust blog

Bloggerek szívhez szóló üzenetei a nőiességről | Inspiráció

Kívül-belül gyönyörű nők, barátnők, (leendő) anyák. Öröm tölt el, hogy (akár csak így, online) részei az életemnek. Fogadd szeretettel, kedves Olvasó, blogger társaim gondolatait és szívből szóló tanácsaikat a női lét megéléséről. 

11240372_868819176521152_289112270_n
Attól érzem magam jól, nőként, ha reggel a párom rám néz és a szeme mindent elárul, hogy ő úgy, akkor, ott, smink nélkül szépnek lát, ennél jobban nem is indulhat a napom. Ezen kívül, ha jól sikerül a sminkem, és a szettemben is abszolút nőiesnek érzem magam, megkoronázza a napomat. Ezt a kisugárzást imádom!
http://norahsweetthings.blogspot.hu/

Nóra

csillag
Attól érzem magam jól a bőrömben, hogy nem törekszem a tökéletességre. Szeretem, hogy molettként puha a bőröm és jó hozzám érni, kevesebb a ráncom. De leginkább az segít, hogy elfogadom magamban a jót és a rosszat is. Reggelente, amikor belenézek a tükörbe, azért tudok mindig mosolyogni a tükörképemre, mert egy szexi, dögös csajt látok, aki jó szerető, jó barát és azt csinálja, amit a világon a legjobban szeret. Ez a könnyedség, boldogság látszik rajtam a szürke hétköznapokban is, és ezért tart a legtöbb férfi ellenállhatatlannak. Nem a kor, az alkat, a méret, vagy az öröklött külső számít, hanem az összkép. A döntés, hogy oké, én mostantól jól érzem magam a bőrömben, bárki bármit mond.
http://sorskerek.cafeblog.hu/

Rona

csillag
P7120057
Mitől érzem magam jól nőként? Alapvetően szépségápolással foglalkozó blogom írójaként biztosan azt kellene írnom, hogy a szép ruháktól, a csodás sminkektől, a remek arc- és testápolási termékektől. Persze ez is hozzátesz a jó közérzethez, hiszen telt nőként talán többet “kell” tennem az igényesség láthatóságáért. Mégsem ezektől érzem magam a leggyönyörűbbnek a világon. Sokkal inkább attól, amikor reggel csíkszemekkel, kócosan, felcsúszott hálóingben, akár 1-2 újonnan kijött pattanással ébredek, de még mielőtt kétségbeesnék, azt mondja a férjem, szép vagyok. Így is. És ha belenézek a szemébe, tudom, hogy valóban így gondolja, így látja. Ettől nincs jobb és magabiztosabb érzés a világon! 🙂
http://orokkekekazeg.blogspot.hu

Betti

csillag
1956741_742081019165236_1521902243_o
Ez nálam pont egy olyan kérdés, amire sokáig nem tudtam válaszolni. Gondjaim voltak a nőiességem megélésével, tenni akartam ez ellen, és én is írtam egy hasonló blogbejegyzést. Most már azt hiszem,hogy kibékültem azzal, hogy nő vagyok és nőnek születtem. Attól érzem jól magam nőként, hogy nagyon szép, immár egészséges hosszú hajam van, amit nagyon sokféleképp variálhatok. Nem vagyok egy nagyon felszínes nő, de mégis szeretem, hogy nagyon sok szép elegáns női ruhadarab van, amit ha felveszek, csinosnak érzem tőle magamat. Bár mostanság jobban törekszem a természetességre, mégis, ha egy pici sminket felteszek, jobban érzem magam tőle, és szebbnek látom magamat. Bár egy nagyon jó barátnőm egyszer azt mondta nekem, hogy : “Ne azt szeresd, hogy nő vagy, hanem azt, aki vagy. Hogy milyen nemű az már lényegtelen.” Amit még fontosnak tartok kiemelni az az, hogy szerintem legyünk, mi nők büszkék arra, hogy nekünk adatott meg az áldás, és nem a férfiaknak. Ez egy nő életében csodálatos élmény lehet, hogy ő ad életet egy új kis csöppnyi léleknek.
www.wikka92.blogspot.com

Viktória

csillag

Mayerné Répási Adrienn vagyok. Két kislány anyukája. Danci 4 éves, Viki pedig 1 éves.
Hogy mitől érzem jó nőnek magam vagy mikor? Most nagyon nem hozom a formám. Maradt rajtam még felesleg a szülés után. Nincs úgy időm magamra sem. De egy jó kis tánc vagy torna után rögtön szebbnek látom magam, nem csak fittnek. Vagy mikor a nagylányom megdicsér, hogy: Milyen szép vagy anya. Férj néhai féltékenysége is azt mutatja, hogy szeret, kívánatos vagyok, talán még szép is, noha én nem vagyok elégedett magammal. Egy frissen mosott haj, egy szolid kis smink(akár csak egy szemceruza használata is elegendő), farmer és dögös felső elegendő ahhoz néhanapján, hogy jó nőként gondoljak magamra. Jó nőként gondolok magamra, mert a napi rutint ellátom, a gyerekekkel foglalkozok és mindenre jut nagyjából időm. szuper anyu vagyok, mint ahogy több ezer társam is. csak meg kell magunkban találni a szépet, a szépséget. Egyedül az esküvőm és a várandósságaim közepe táján éreztem magam szebbnek, mint most. Mert a különleges napok feltöltöttek, ragyogtam tőlük. Nem a smink teszi az embert széppé, hanem az érzés, a dicséretek. Nem a tökéletes test, hanem az ahhoz vezető út, a mozgás szeretete. Nem a márkás ruha, hanem az, ami jól áll az embernek.
http://adrikonyvmoly.blogspot.hu/

Adrienn

csillag

11940711_1051365628220581_8698296185592125934_n
Régebben azt gondoltam, hogy a külsőségtől fogom jól érezni magam. Aztán rájöttem, hogy mindegy, mennyire vagyok vékony, milyen szép hosszú a hajam, mennyire ápoltak a körmeim, ha a lelkem nincs rendben. A külső persze fontos, egy egészséges kereten belül. Nagyon sokan a belső bizonytalanságukat kompenzálják azzal, hogy a külsejükben az elérhetetlen tökéletességre törekednek. Most már el tudom mondani, hogy akkor érzem jól magam nőként, ha elfogadom saját magam a hibáimmal együtt, és inkább azzal foglalkozom, ami jó bennem, és nem a negatív dolgokat helyezem előtérbe. Közhely ide vagy oda, akkor érzem magam a legjobban, amikor sikerül harmóniába kerülnöm önmagammal és boldog vagyok. A másik pedig az, hogy megtalálom a szürke hétköznapokban az apró örömöket, és nem puffogok az eső miatt, hanem várom utána a szivárványt. 🙂
http://peacelovechic.blog.hu/

Dóri

csillag
12032146_1043970695614193_7235065626139012592_n
Hogy mitől érzem jól magam nőként? Ez nagyjából annyira változó, mint az időjárás. Van, hogy csak akkor vagyok igazán elégedett magammal, ha sminkkel kiemeltem azokat a vonásokat, melyeket szépnek látok magamon – mert mindenkiben van valami szép. De az ellenkezője is (egyre) gyakori(bb): smink nélkül olyan sugárzó arc köszön vissza rám a tükörből, hogy hálás vagyok azért, mert Nő lehetek. A kisugárzásból eredő szépség egy olyan fegyver, ami csak nekünk adatott meg, s valljuk be, néha nem bánjuk, ha ezáltal előnyben vagyunk másokkal szemben. A legjobban akkor fogok örülni annak, hogy Nő vagyok, amikor majd életet adhatok jövendőbeli gyermekemnek – talán ez a legjobb dolog abban, hogy az lettem, aki.
http://norasdiaries.cafeblog.hu/

Nóri

csillag
CsJudit
Mitől érzem jól magam nőként? A gyerekeim szeretetétől. Attól, ahogy a párom rám néz. Minden olyan ruhadarabomtól, amelyikről érzem, hogy nagyon az enyém. Egy szuper illattól. Egy táncos edzéstől. Egy olyan koncerttől, ahol a helyén van az energia. Egy jegeskávétól a napsütésben, lehetőleg valahol víz mellett.
http://zoldsalata.blogspot.com

Judit

csillag

IMGP5329-1
Én akkor érzem jó nőnek magamat, ha fel tudok úgy öltözni, ki tudok úgy nézni, hogy a tükörből nem egy vén banya, egy satrafa néz vissza, hanem egy nő, egy három gyerekes anyuka. Nem sok kell hozzá, csak pár éjszaka, amikor egyik gyerekhez sem kell háromszor felkelni (azaz nettóban tudok 5-6 órát aludni), meg tudom inni a reggeli kávémat, és megtalálom a hajkefét – amiből van kb. 20 db a házban, mégis minden reggel eltűnik, de mind a húsz! egyszerre! -, a szemceruzám a kezembe akad, nem a pici fiaméba – aki bámulatosan ügyesen tud a legmagasabb pontra felmászni, ha tudja, hogy oda dugtam el, ami neki kellene -, a kutyáink pedig nem ugrálják össze a tisztán felvett nadrágomat. Ha nem csak a gyermekeim mondják rám, hogy „anya, csini vagy!”, hanem a párom szeme smaragd színűre változik, és pici arany pöttyök jelennek meg benne, aztán azt mondja „jól nézel ki!”.
http://bopci.cafeblog.hu

Bogi

csillag
2015-09-12 12.57.03 1
Rengeteg stílusváltáson mentem át, a bő gatyáktól (hello Run DMC) kezdve haladtam a mai önmagamhoz. Minél jobban megismertem magamat, annál inkább sikerült is elfogadnom (és persze törekedem arra, hogy jobb legyek a saját skálámon). Én elsősorban belül rakok rendet, ha rossz passzban vagyok, utána már nyitott vagyok a világra, hogy ezt akár kívülről még jobban megerősítsem: egy nőcis ruha/kiegészítő, egy vörös rúzs, egy jó lakk… Nem a tárgyak dobnak fel, ha rossz passzban lennék, inkább már csak kiegészítenek: a kisugárzásomat festik le a külvilágnak, de tény, hogy szebbnek érezzem magam, és máris helyre áll a lelki békém.
Nem a tárgyaktól leszünk igazi nők, de valljuk be: mégiscsak a nőknek sminkelünk (és vagy teszünk bármit is). Pontosabban A nőnek: Magunknak.
http://lovecoffeelovelife.blogspot.hu/

Natushka

csillag
Blogra
Hogy mitől érzem magamat igazi nőnek? Régen azt hittem, akkor tudok majd kiteljesedni, ha lesz egy kislányom, és együtt csinálhatok vele lányos dolgokat. Szép szoknyákat viselhet, különleges frizurákat készítek majd neki és lepkés hajcsatokat válogatunk együtt.
De nem így lett: két fiam született. Nem is gondoltam volna, hogy ez hozza el számomra a kiteljesedést. Az, hogy látják, Anyu “lány”. Csodálkozva nézik a körömlakkjaimat, kérik, hogy kibontva hagyjam a hajamat, és tágra nyílt szemmel figyelik, mikor néha sminkelek. Nem nyúlnak a lányos kiegészítőimhez, ami nálam általában valami papírbolti cukiság (tollak, tolltartók, füzetek, mappák). Tiszteletben tartják. Mert lány vagyok, én játszhatok a piros versenyautóval. 🙂 Folyton-folyvást dicsérgetnek. Ha nagyon kedvesek akarnak lenni, akkor azt mondják: Anyu, ha lesz pénzem, veszek neked egy bordó szoknyát. Csillogósat. Mióta gyerekeim vannak, igazi nőnek érzem magamat.
http://irastollelekig.cafeblog.hu/

Anna

csillag
12030806_10203471980758823_1768542176_n
Mitől érzem jól magam nőként?
Öt gyerek édesanyjaként mondhatnám azt, hogy a gyerekeim szeretetétől. De nem! Sokkal inkább attól, hogy az anyaság révén sikerült magamban tudatosítani, melyek azok a dolgok, amelyek révén más vagyok, mint a másik nem és ezeket igyekszem a maguk teljességében megélni.
http://momwithfive.com/hu/

Barbara

csillag
profil1
Furcsa dolog nőnek lenni… egyszerre csodás, egyszerre nyomasztó. Hiszen minden téren maximumot nyújtani – nőként, anyaként, testvérként, barátként, szakemberként, dolgozó nőként…stb. – valljuk be: nem egyszerű!
Engem viszont boldoggá tesz nap mint nap, hogy az életem bizonyos területei szilárd talajon állnak. Tudom, a családomra bármikor számíthatok, a barátaim remek emberek és imádok velük lenni. A testvéremmel kölcsönösen sokat tanulhatunk egymástól, hiszen egymás ellenpólusai vagyunk. A második választott szakmám pedig maga a megtestesült csoda, az intellektuális síkon túl a kreativitás szabadságát adja, hiszen minden alkalom egy átalakulás, maga az út – valaki jobb, szebb önmagának a megmutatásához, a kölcsönös tapasztalatszerzéshez, a magabiztosság növeléséhez és a sikerhez!
Nőknél szerintem alapvetően két részre osztható az, hogy mi tesz minket boldogabbá, vidámabbá, magabiztosabbá – ezen okok egyik fele külsőségekben rejlik, a másik fele pedig érzelmi, emocionális jellegű. Az egészben az a szép, hogy ezt nőként meg is élhetjük, ki is mutathatjuk, és senki nem szól le minket ezért – mint pl. a férfiaknál, hogy “ez nem férfias viselkedés”.
Sminkesként a jobbik én-t tudom megmutatni, és ezt másoknak is átadni a tanítás, tanácsadás révén, remek élmény, kész tudomány.
Ami emellett engem magabiztossá tesz a mindennapokban, az lehet egy csinos ruha, egy tökéletesen összeállított outfit, a kedvenc rúzsom, egy régóta áhított parfüm, egy jól sikerült körömlakkozás, hogy aznap épp kipihenten ébredtem és jó a kedvem, vagy ha egy vadidegen kulturáltan és váratlanul megdicsér – az utcán vagy egy rendezvényen, ahol dolgozom… egy váratlan telefon attól, akiről már régóta nem hallottam és hiányzott… vagy egy kulcsmondat, ami nem csak a hangulatom, de a hozzáállásom, az életszemléletem is jó irányba változtatja meg – adott esetben akár évekre.
Néha pedig meglepően csodás érzés felülmúlni saját magam, rádöbbenni arra, hogy több van bennem, hogy még többre lehetek képes – ez mindig egyfajta pozitív csalódás saját magunkban, és erősíti a magunkba vetett hitet.
Összefoglalva mindentől jól érzem magam, amitől csak egy nő jól érezheti magát, és a sokszínűség, a sokoldalúság és a változatosság gyönyörködtet ezen tényezők befogadásában is, hiszen legyen szó külcsínről, belbecsről, önbecsülésről vagy a lélek dolgairól, önmagában elegendő és a legnagyobb csoda NŐNEK LENNI :).
www.legalmakeup.blogspot.hu

Zsuzsi

csillag
IMG_3885
Van az a mondás, hogy minden nőnek kell egy férfi aki ragyogtatja. Teljes mértékben így gondolom. Én – és úgy általában a nők – a férfiaktól kapott visszajelzéseket vesszük a legkomolyabban. Persze, szép ruhában, magassarkúban, gyönyörű sminkben, elegáns hajkoronával jól érzem magam MINT nő, de A NŐ akkor leszek, ha mellettem van A FÉRFI.
www.zomillasbeautyandstyle.blogspot.hu

Adél
csillag
603684_10152387130399138_1493615178548581925_n
Jól érzem magam, ha reggel van időm még lustálkodni az ágyban, aztán van időm egy jó kávéra, a kutyámmal való játékra, beszélgetésre, és arra, hogy felkészüljek a napomra. A legfontosabb azonban ezek után, hogy mindig legyen 5-10 percem egy kis elmélyülésre, megkérdezni magamtól: ki vagyok én, mi a mai tervem, feladatom, és leginkább, mitől lesz ma jó a nap?
Attól vagyok boldog ember, ha belenézek a tükörbe és magamra tudok mosolyogni.
Ma reggel például még jógázni is volt időm munka előtt, és hosszas gyakorlás után, csak úgy véletlenül, most sikerült életemben először fejen állni fal nélkül. A sírás – mit sírás, zokogás, az örömtől – robbanásszerűen tört ki belőlem (még fejjel lefelé) és iszonyúan hálás voltam!
Nos. Ettől vagyok jól. Az ilyen pillanatoktól. A magammal és a másokkal való kapcsolódásoktól. Hogy tudok hálás lenni. Magamnak, az életnek. A jó embereknek. A fejlődésnek. Tudatosságnak. És az ilyen apró sikerek, vagy akár a nagyok az életben, a karrierben koronázzák meg a napom. Hogy tevékeny lehetek, hogy alkothatok, tanulhatok, másoktól, könyvektől, nagyoktól, nőktől és férfiaktól. Attól is remekül érzem magam, hogy van közösség, aminek a tagja vagyok, és remekül vagyok a múltamtól és a jövőmtől, de legfőképp a jelentől, a „van”-tól. Hogy tudom, mit akarok, és tudom, hogy mit nem, hogy már tudom, kik azok, akikkel körül akarom venni magam, és tudom, kik azok, akikkel nem. És attól is remekül vagyok, hogy a tudatosság mentén próbálok élni, mégis képes vagyok ellágyulni egy kocka csokoládétól vagy egy kellemes parfümtől.

http://girlpower.cafeblog.hu/

Andrea

csillag

Köszönöm a lányoknak, hogy megnyíltak nekem, és megnyitották a szívüket neked is, kedves olvasó! 

Az igazi társad keresed? Randivonal!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Köszi a többiek nevében is Ágnes! 🙂 És a legjobb, hogy ezt senki nem veheti el tőlünk. 🙂

 2. Ágnes Deák-Ember says:

  Nagyon tetszik a bejegyzés ötlete. Jó volt olvasni, mosolyogva tettem! 🙂 Nőnek lenni jó! 🙂 Nem is gondoltam ezt sosem másként. A masnis hajcsattól és a fényes lakkcipőtől, na meg a pörgős szoknyától kezdve a szalagavatóruha majd esküvői ruhán át a kisfiam megszüléséig és a mai napig is, élvezem minden -szinte minden- percét!:)

  Ági (csak-csinald.blog.hu)

 3. Köszi Csilla, hogy leírtad, Te hogy látod a dolgot. Alapvetően az is lenne a célja a bejegyzésnek, hogy beszélgessünk róla, ne legyen ennyire mellőzve a téma. Vajon a férfi mint másik pólus szükséges -e ahhoz, hogy jól érezze magát a nő? Ez is egy fontos aspektusa.

 4. Csilla Szabó says:

  Én mellettem nem él férfi, nem kapok a szépségemet elismerő bókokat és egyáltalán nem halmoz el soha senki udvarlással és dicséretekkel….mégis nőnek érzem magam és a környezetem is annak tart. Lehet, hogy én vagyok különc, de nagyon fájna, ha egy férfi reggeli hangulatán múlna a napi jólétem…ettől értékesebbnek érzem az életemet és a napjaimat.

 5. Enikő Mónika Hegedüs says:

  De csodás kezdeményezés. 🙂 <3 Üdv: Enikő (Kialakító)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!