Pink Dust blog

Gesztenyés pulyka recept | Kitchenbox ajánló

A Cafeblog és Kitchenbox közös adventi játéka alkalmából gesztenyés pulykát sütöttem, melynek receptjét most veled is megosztom. Egy kis kreativitással különleges ünnepi fogást varázsolhatsz az asztalra. A recept mellett a szolgáltatásról alkotott őszinte véleményemet is megtudhatod.


Mi is az a Kitchenbox? Először én sem értettem, miért jó ez, de kíváncsi voltam…
Olyan étel (alapanyag és recept) házhozszállítási szolgáltatás, amellyel sok gond lekerül a válladról a főzéskor.
Például ezek miatt tetszik nekem a Kitchenbox:
– különlegesebb étel elkészítésekor nem szükséges megvásárolnod a boltban a nagy kiszerelésű, hozzá való fűszert, ami megromlik, mire legközelebb újra elővennéd
– nincs gond a bevásárlással, a mennyiségekkel, a minőséggel (gyönyörű húst kaptam a dobozomban!)
– kapsz hozzá receptet, útmutatót
– jó megoldás, ha van kedved főzni illetve friss, otthon készült ételt enni, de ötleted sincs, mit készíts
– ingyenes és rugalmas a házhozszállítási rendszerük

Emellett még számos érvet tudnék felsorakoztatni, miért jó ez a szolgáltatás, de erről bővebben itt tudsz tájékozódni.


Így készült az én Kitchenbox Gesztenyés pulykám.

Kitchenbox hozzávalók
30 dkg pulykamellfilé (2 nagy szelet)
10 dkg gesztenye
20 ml rum
2 evőkanál gesztenyeméz
15 dkg jázmin rizs (fél bögre)
3 dkg vaj (esetemben laktózmentes)
16 szem aszalt szilva
olívaolaj
(himalája) só

kitchenbox_pinkdust_gesztenyes_pulyka

Extra hozzávalók
1 nagy narancs kifacsart leve
3 nagyobb kifliburgonya

kitchenbox_pinkdust_gesztenyes_pulyka (5)
Elkészítés 
1. A rizst 1,5 bögre vízzel és sóval főzd puhára. 
2. A szilvát áztasd a narancslében, add hozzá a rum felét és a mézet is.
3. Főzd puhára a megpucolt kifliburgonyát sós vízben. Az utolsó 2 percben öntsd hozzá a gesztenyét, hogy egy kicsit a burgonyával együtt főjön, átmelegedjen. 
4. Szeld hosszú csíkokra a pulykamellet, és süsd serpenyőben, közepes fokozaton, bő olívaolajon, fehéredésig fedő alatt.
5. Add hozzá a húshoz a mézes, rumos narancslében áztatott szilvákat és a rum maradék másik felét, és fedő nélkül, magasabb fokozaton pirítsd meg szép barnára a húst. Ez alatt az olívás-narancsos lé is szépen összefő. Vigyázz, hogy a méz miatt ne égjen oda!
6. A megfőtt burgonyát a vajjal és a gesztenyével pürésítsd.

kitchenbox_pinkdust_gesztenyes_pulyka (6)

kitchenbox_pinkdust_gesztenyes_pulyka (1)

kitchenbox_pinkdust_gesztenyes_pulyka (3)

Egy könnyed vacsorához ez az adag bőven elég 2 főre.
Jó étvágyat!

Ha még nem elég a pulykázásból, nézd meg a Cinnamon 4x bloggerének receptjét (Ide kattints!)
és a Saját Otthon projekt bloggerének receptjét is! (Ide kattints!) Az általam Liebster-díjra jelölt Miles and Meals bloggere saslikot készített belőle, érdemes megnézni! Szereted a rétest? Ne hagyd ki A tetovált lány konyhája receptjét sem! 

Az igazi társad keresed? Randivonal!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!