Pink Dust blog

Illatos mézeskalács | Gluténmentes, laktózmentes recept

Az a nehéz a gluténmentes tészta nyújtásában, hogy ragad, szakad, nem úgy működik, mint a búzás. Szereztem az IKEA-ban szilikonlapot, ezen könnyebben lehet nyújtatni a tésztát, könnyebb elmosni is, mint egy óriási fa nyújtódeszkát. Ez a recept egyszerű, és ízletes mézik születnek belőle. Illatos, ropogós, és friss ízű.

Pink Dust gluténmentes mézeskalács

Hozzávalók

2 bögre Schär C Patisserie liszt (8 dl)

fél bögre porcukor (2 dl)

7 dkg Vénusz laktózmentes, vajízű sütőmargarin

negyed bögre akácméz (1 dl)

1 tojás

1 teáskanál sütőpor

1 evőkanál laktózmentes tejföl (Magic Milk-et használtam)

1 teáskanál őrölt szegfűszeg (nekem nem volt otthon, ezért mozsárban törtem össze)

1,5 teáskanál fahéj

szerecsendió ízlés szerint (én kb. 10 reszelésnyit tettem bele egész dióból)

1 narancs reszelt héja

Elkészítés

Kézzel dolgozd össze a tésztát, és lehetőleg szilikonos lapon nyújtsd ki kb. fél centi vastagra. Sütőpapírra helyezd egymástól tisztes távolságra, mert kissé megnőnek. Kb. 23 perc alatt sült meg 170 fokon alsó-felső sütéssel 1 adag, és ebből a mennyiségből 3 adag készült, tehát 3 sütőlapon sütöttem meg. 

Pink Dust gluténmentes mézeskalács

Pink Dust gluténmentes mézeskalács

Tipp

Készíts hozzá cukormázat, ha van gyermeked, jó mulatság lehet együtt!

Pink Dust Facebook oldal
Ha olcsóbb megoldást keresel, ajánlom Dóri receptjét, ami rizslisztből készült.

Az igazi társad keresed? Randivonal!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!