Pink Dust blog

Veronika sütiországa | Interjú a Tortadíszítés Magazin főszerkesztőjével

Magyarné Fekete Veronika, akivel júniusban készítettem interjút, akkoriban lett a Tortadíszítés Magazin rovatvezetője. Mára pedig már a tulajdonosa. A korábbi interjút ide kattintva olvashatod el. Ismét vele beszélgettem az elmúlt időszakról, a kihívásairól és sikereiről. 


Mesélj nekünk kicsit magadról, mi történt azóta, hogy bekerültél a tehetségek közé?

Mondhatom, hogy az életem 180 fokos fordulatot vett. Rengeteg emberrel ismerkedtem meg és izgalmas programokon, eseményeken vehettem részt. Nagyon sok felkérést kaptam különböző műsorokba, interjúkra hívtak. A kapcsolatrendszeremet kiválóan fel tudtam építeni.

Milyen változásokat hozott az életedbe, felfogásodba ez a program?

Sokkal komolyabban tekintek a világra, de azért a gyermeki énem megmaradt. 🙂

A mentorodon kívül kiket neveznél meg, akik nagy hatással voltak rád az idő alatt?

Kósa Erikának valóban nagyon sokat köszönhetek. Rengeteget segített nekem, és a mentor-mentorált kapcsolatból a program végére barátság lett. Így még nem engedte el a kezem, van még közös projektünk. A program összes szervezője nagy hatással volt rám. Egytől egyik mind nagyszerű, segítőkész emberek. És persze a mentoráltaktól is nagyon sok inspirációt kaptam.

A Tortadíszítés Magazinban betöltött szerepedhez gratulálok. Milyen érzés tulajdonosnak és főszerkesztőnek lenni a magazinban, amely készítőire felnéztél, a benne található tippeket pedig gyakorló cukrászként faltad?

Köszönöm! Még mindig hihetetlen számomra, hogy enyém lett a magazin. Pedig december elején már a 2. lapszám jelent meg a főszerkesztőségem alatt. Ahogy írtad, rajongtam a magazinért. Minden megjelenést nagyon vártam. Kitartóan küldözgettem a tortáim fotóit emailben, hátha egyszer az enyémet is leközli az újság. Aztán 1,5 évvel ezelőtt kaptam egy üzenetet, hogy bemutatnának mint hobbicukrász. Én voltam a legboldogabb. Abból a számból vettem vagy 30 darabot. Aztán eltelt egy kis idő, további tortákat küldtem, és idén márciusától rovatvezető lettem a lapban. Azt gondoltam ezt nem lehet fokozni, de tévedtem. A nyár végén újabb emailt kaptam, a Németországban élő tulajdonostól. Nem hittem a szememnek, de az volt benne, hogy átadná nekem a magazin tulajdonjogát, mert az ő élete teljesen más irányt vett, és ez már nem fér bele. Azonnal igent mondtam. Tárgyalások hosszú sora végén októbertől hivatalosan is az enyém lett a Tortadíszítés Magazin.

 

>

A hétköznapjaid és a munkanapjaid hogyan alakultak át ennek köszönhetően?

Az elmúlt hónapok nagyon strapásak voltak. Szokatlan helyzeteket kellett megoldanom. De mindenben segített és támogatott a drága férjem. A Lapkerrel, Postával, nyomdával és az előző kiadóval folyamatosan egyeztetnem kellett. És persze a rovatvezetőkkel is meg kellett beszélnem, hogy hogyan tovább. Szerencsére nagyon kreatívak, így csak azt kellett megmondanom nekik, hogy karácsonyi anyagot szeretnék, és ők elküldték nekem a profin elkészített anyagot.
Millió dolgom volt, de most már (talán) látom az alagút végét, és lassan beletanulok a magazinkiadásba.

 

>

Megjelent a Tortadíszítés Magazin legújabb száma, melyet már én szerkesztettem! Azt hiszem, most én vagyok a…

Posted by Veronica’s Cake on Friday, November 20, 2015

Milyen terveid vannak a következő fél-1 évre?

Nem vagyok az a tervezgetős típus. Persze vannak álmaim és céljaim. Például nagyon szeretnék egy cukrászdát, de most a magazin a legfontosabb. Jövőre minden 2. hónapban megjelenik, és most erre koncentrálok. Szeretem a kihívásokat és a “problémákat”, amiket meg kell oldani. A magazin nekem pont ilyen. Soha nem csináltam, nagy kihívás, de pont ez izgat benne. Kizökkentett a komfortzónámból. Nem szeretem évekig minden nap ugyanazt csinálni, kell a változatosság. Egy kis tortadíszítés, egy kis magazinszerkesztés. És persze lesz néhány versenyem is, hogy tényleg ne legyen időm unatkozni. Szóval nagy terv nincs, most csak sodródom az árral, és várom a következő, megoldásra váró problémát.

Tulajdonképpen mi történt veled a mentorprogramban?

Nagyon sok emberrel ismerkedtem meg. Ennek hatására átgondoltam az eddigi életem, és mondhatom, hogy mára más szemmel tekintek a világra. Minden percét élveztem. A legnagyobb hatással a TALENTn konferencia volt rám. A legnagyobb félelmem sikerült legyőznöm, mikor a Várkert Bazárban több, mint 500 ember előtt tartottam inspirációs előadást. Ez tényleg nagy dolog volt. A Dunaújvárosi Főiskolán is lehetőséget kaptam, hogy a fiataloknak elmondjam a történetem, ez hatalmas élmény volt. Rengeteg pozitív energiát kaptam, és nagyon sok fiatal keresett meg, hogy ők pont abban a cipőben járnak, mint fiatalkoromban én. Az előadásom után elgondolkodnak az életükön. Fantasztikus élmény volt.

Tanultál azóta valami új dolgot a sütés művészetében?

A sütés terén nem igazán tanultam újat. Inkább a díszítés területén szereztem új tudást. Nemrégiben részt vettem egy figurakészítő tanfolyamon, amit egy világhírű olasz designer tartott. És a jövőre nézve is lesz egy pár hasonló tanfolyam amin részt veszek.

 

>

Mától a mozikban a STAR WARS legújabb része. Mindenki lázban ég….még az Angry Birds-ök is 🙂

Posted by Veronica’s Cake on Friday, December 18, 2015

 

 

>

Aki gyakran böngészi a külföldi recepteket, az biztosan találkozott már a “Reese Peanut Butter Cups” hozzávalóval. Ami…

Posted by Veronica’s Cake on Thursday, November 12, 2015


Gratulálok Veronikának a sikereihez, és a jövőbeli terveihez sok szerencsét és kitartást kívánok!

Az igazi társad keresed? Randivonal!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!