Pink Dust blog

Rizskovászos grissini | Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes recept

Ismét rizskovászos receptet hoztam, és most egy időre leállok a kovászolással, mert elégedett vagyok, hogy sikerült rizs- és rozskovászos kalácsot, rizskovászos zsömlét és bagettet, kakaós-vaníliás rizskovászos tekercset és rozskovászos félrozskenyeret készítenem. Most megosztom veled a rizskovászos grissini receptjét, de nagyon fontos megjegyeznem, hogy ez a sós ropogtatnivaló igazán a sütés napján, frissen finom, mert másnap már nem ropogós. Aznap nem lehet abbahagyni, mennyei!

Íme a gyorsan pusztítandó rizskovászos grissini receptje!

Hozzávalók 20 darabhoz

20 dkg Schär Mix B gluténmentes liszt
3/4 tk. só
10 dkg rizskovász (rizskovász recept itt)
1,1 dl langyos víz
1 ek. olívaolaj

A tetejére: olívaolaj+víz

Elkészítés

0. Rizskovász elkészítése
1. Száraz hozzávalók elkeverése
2. Nedves hozzávalók elkeverése
3. A keverékek összedolgozása
4. Kenyérsütőben tészta program (1:50 perc) – ha nincs kenyérsütőd, akkor dagasztás-kelesztés kézzel vagy dagasztógéppel
5. Lisztezett lapon fél centisre nyújtjuk

Rizskovászos grissini | Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes recept

6. 1 cm vastag csíkokra szeljük éles késsel
7. Kézzel kissé megnyújtjuk a csíkokat, és sütőpapíros tepsire tesszük
8. Lefröcsköljük olívaolajjal kevert vízzel

Rizskovászos grissini | Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes recept

9. A 240 fokra előmelegített sütőben gőzt csinálunk (tepsibe öntünk 1 pohár vizet), és levesszük a hőfokot 190-re

Sütés
190 fokon, gőzös sütőben 40 perc vagy amíg szépen megpirulnak!

Rizskovászos grissini - Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes recept

Az igazi társad keresed? Randivonal!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!