Pink Dust blog

Sós cukkinis muffin | Gluténmentes, tejmentes recept

Ez a muffin hivatalosan nem sikerült jól. Mivel törékeny a tésztája. De nekem nagyon ízlik! Most mi legyen? Megy fel a blogra. 😀 Gyors, egyszerű gluténmentes és tejmentes muffin recept, amiben cukkini van, és végre szegény jó cukkini zöldségként funkcionálhat a muffinban. 🙂

Sós cukkinis muffin | Gluténmentes, tejmentes recept

Hozzávalók 6 darabhoz

10 dkg rizsliszt
7 dkg barna rizsliszt
1 dl olaj
0,5 dl szójatej
4 dkg langyos, laktózmentes Vénusz sütőmargarin
1 tojás
1 ek. szárított metélőhagyma
2. ek. natúr “vegeta” (szárított répa- és fűszerkeverék)
0,5 tk. só
1 tk. sütőpor

1/4 cukkini kis kockákra vágva, héjától megszabadítva

Elkészítés
Mixerrel keverd el a hozzávalókat, a cukkini kivételével. Olajozz ki 6 muffin formát, és oszd el bennük a tésztát. Tegyél mindegyik muffinba 5-6 kis kocka cukkinit.

Előmelegített sütőben 230 fokon 15 percig, majd 200 fokon 10 percig süsd. Tűpróbával ellenőrizd.

Finom, ropogós, abbahagyhatatlan.

Sós cukkinis muffin | Gluténmentes, tejmentes recept

Jó étvágyat!

Az igazi társad keresed? Randivonal!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!