Pink Dust blog

A kávém és én – kávésztorim a Kávé & Karrier blogon

Szerencsére már nem érzem magamat olyan nagyon fura szerzetnek, ha kávéról van szó. De azért kicsit még igen, és a Kávé & Karrier blogon el is mondom, miért. Gyerekkoromban voltak a felnőttek, akik szerették a kávét, meg én, aki kóstolgattam-kóstolgattam, tejszínhabbal valahogy elviseltem, de legtöbbször keserűnek találtam, és nem értettem, miért iszik valaki olyat, ami nem finom (nyilván neki ízlik). Húszas éveim elején se nagyon ismertem olyat, mint én, aki felemás viszonyban lett volna a kávéval. Vagy szerették a barátaim vagy nem. Aki szerette, az viszont minden nap itta, és teljesen természetes volt számára a dolog.

Vajon honnan ered, hogy az ember szinte magától értetődően “kávés” lesz vagy sem?

A jó kávé szerintem - Pink Dust
A koffeinmentesítésről egyébként megtudtam Szuna Noémi most megjelent Kávé – Csészével a világ körül című könyvéből, hogy magát a folyamatot már 1903-ban feltalálták, méghozzá Ludwig Roselius, német kávé-nagykereskedő. Köszi Ludwig! 😀

Olvasd el ide kattintva a kávésztorimat, és szerezd meg a 3 kedvenc kávé receptemet is!

Az igazi társad keresed? Randivonal!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!