Pink Dust blog

Egyszerű, olcsó környezetbarát tippek és játékok | Időtetrisz vendégposzt

2012 tavaszán úgy alakult az élet, hogy négyen egy idő után már nem csak beszélgettünk a mindenféle zöld és praktikus megoldásainkról, hanem blogolni kezdtünk.

zöld-hónap-a-Pink-Dust-blogon.png
Az Időtetrisz vendégposztja következik

Háztartás, gyerekszórakoztatás és egészséges kaják témakörökben kerestünk, kutattunk s alakultak a posztok, sorozatok. Összetett s folyamatosan változó lét a környezetbarát élet: egyfelől az ember megtanul kevesebbet vásárolni s így vagy úgy kevesebbel is beérni, elkezd máshogy nézni a tárgyakra, keresi az újrahasznosítás lehetőségeit; többet mérlegel, mit miért vesz meg, és így beépül a mindennapjaiba a tudatosság, és végül, a gyerekek ezt szívják magukba, a magyarázatokon és a tetteken keresztül szépen alakul a környezeti nevelés. Reméljük, hogy ezek a kis lépések is számítanak.

Bár néha elgondolkodtató, mért is kell egy újabb eszközt, újabb tárgyat beszerezni, van néhány, ami egyértelműen megéri, ilyen kedvencünk a mézpumpa vagy a folyékony szappant habosító kütyü.

Maradék nélkül-sorozatunkban főleg a kis mennyiségű megmaradt kaják újragondolásával foglalkozunk, a száraz kifli ehetővé tételétől a mézeskalács tortásításán át a kávézacc sokféle felhasználásig akad téma. Egyik legnépszerűbb posztunk arról szól, hogy hogyan tartsuk frissen az epret, a málnát egyszerűen.

Időtetrisz - Pink Dust blog zöld hónap
Komplett háztartás puceválási-sorozat készült öko nagytakarítás címen, kipróbáltuk a gesztenyével való mosást, kerestük a legyegyszerűbb sminklemosót, megleltük a tuti vegyszermentes ragacsleszedőt a befőttesüvegekről. Készült dezodor 3+1 alapanyagból, popsikrém és nedves törlőkendő házilag, no meg szilárd testápoló is.

Időtetrisz - Pink Dust blog zöld hónap

A  gyerekeknek készíthető játékok terén kedvenc alapanyag a karton, a papírhenger, a tojástartó és úgy általában a papír: ez utóbbiból rengeteg letölthető játékot ajánlunk – a neten végtelen számú mókát találunk, igyekszünk olyanokat válogatni, amikkel túl sokat nem kell pepecselni, de akár hosszútávon is lehet használni őket.

Időtetrisz - Pink Dust blog zöld hónap
 
Időtetrisz - Pink Dust blog zöld hónap

Miközben ezek készülnek, segíthetnek a gyerekek is, közben azt is tanulják, hogy nem kell mindig mindent megvenni, hiszen mi magunk is klassz dolgokat tudunk összerakni. Ennek szuper hozadéka, hogy egy idő után elkezd kitalálni is az ember játékokat. 
S persze készült gyurma is, pufifesték is házilag, döbbenet, hogy mennyi mindenhez van otthon alapanyag. Kipróbáltuk és ajánljuk azt is, hogy a maradék zsírkrétákat öntsük újra.

Időtetrisz - Pink Dust blog zöld hónap

A célunk az volt az Időtetrisszel, hogy a már bevált tippeket megosztva segítsünk, méghozzá úgy, hogy egyrészt érződjön, hogy rengeteg dolgot lehet erőlködés, szélsőségek és kézügyesség nélkül is simán megoldani, csinálni a dolgokat a kisgyerekes háztartásban, ezek nagy része elszántság kérdése inkább.

Hajrá, a kis lépés is lépés, s rajtuk keresztül szépen átalakulhat a gondolkodásmód a környezetről, a környezetbarát életmódról, bármilyen életmódba beilleszthetőek apróságok s onnan már minden újabb lépés könnyebbnek látszik.

Időtetrisz - Pink Dust blog zöld hónap

A Pink Dust blogon a zöld hónap jegyében különböző zöld/öko témákat járunk körbe, és saját írásaim mellett blogger társaim vendégposztjaival is gyakran találkozhatsz ebben az időszakban. A zöld hónap április végéig tart a blogon. Tudj meg érdekes és hasznos dolgokat az öko életmódról, szerezz DIY tippeket, öltözködj, étkezz, élj tudatosabban! Még számomra is tartogat rengeteg újdonságot, tanuljuk együtt a zöld életmódot a környezetünkért, gyermekeinkért és saját jövőnkért!

Az igazi társad keresed? Randivonal!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!