Pink Dust blog

“Nincs időm semmire!” Ismerős? | Bloggerek az időről | Ajánló

Forgatni szoktam, mint egy üvegből készült kockát. Mindeközben erősen szuggerálom és bízom benne, hogy az áttetsző oldalak mögött találok valamit. Szoktam egyébként. Bár nem mindig. De amikor igen, akkor napsütéses csillámporhullást látok, vagy néha egy sötét utcát, ahol hideg van és esik az eső. De az is előfordul, hogy egy örvényt, ami egyszerre forog minden irányba. Persze ezekhez nagyon figyelni kell és kitartónak sem árt lenni. Legtöbbször erre pedig nincs időm. Legtöbbször csak röpke pillanatokra állok meg az üvegkockával foglalkozni, ilyenkor a tenyeremről puhán legörgetem, nézem, ahogy a padlóra érve fordul párat, majd lassan megáll. Egy ilyen átlagos napon egyébként nem mutat semmit azon kívül, mint amit akkor látok, ha egy egyszerű üveglapon keresztülnézek.

"Nincs időm semmire!" Ismerős? | Bloggerek az időről | Ajánló Pink Dust blog

Tisztakék

csillag

Az idő a világ legrelatívabb dolga, ugyanis, ha valami rossz dolog történik, nehéz élethelyzetben vagyunk szinte vánszorog csupán, viszont amikor öröm ér, akkor suhan… izgalmas a sebességváltása ha életkorokat tekintünk. Mintha begyorsult volna, ha a múltat kémlelem, sokkal kevésbé tűnt pörgősnek minden. Amióta blogolok minden pillanatomban jelen van a blog, az olvasók. Eleinte nehéz volt ezt egyensúlyban tartani, sőt sokszor a jelenlét rovására ment. Rengeteg élménytől fosztottam meg magam, azáltal, hogy mindent meg akartam örökíteni görcsösen. Egy éve viszont megvan az a fránya egyensúly, az idő pedig nem ugrál és nem vált sebességet, mint egy verseny autó. Jut idő a legfontosabb dolgokra, hiszen részben az időnk urai mi vagyunk. Prioritásainkat nekünk kell meghatározni és nincs olyan, hogy ha valamit akarunk arra ne jusson idő. Amikor bennem felmerül ez a mondat, hogy erre nincsen időm, energiám, akkor megvizsgálom, hogy miért is nem akarom azt csinálni, ugyan mi gátol, mert nem az idő… Időt kell szakítani a családunkra, a hobbinkra, az örömeinkre, hiszen enélkül a kötelességünk felőröl és tönkretesz… Erre mondják szerintem, hogy Carpe Diem! Éld meg a pillanatokat, légy benne, légy jelen!

Kialakító

csillag

Az idő az, amiből mindig lehetne még több… Szeretném megállítani kicsit, amikor a férjemmel és kisfiammal töltöm, szeretném minden percét kihasználni és élvezni, amikor egyedül lehetek, szeretném jól beosztani, amikor a házimunkát végzem és szeretném kicsit lassítani a betanulás alatt a munkahelyen. Talán csak az ebédidő közeledtét szeretném olykor felgyorsítani…, egyébként minden vágyam és igyekszem eszerint cselekedni: a jelenben élni, épp az adott tevékenységét élvezni, jól csinálni. Csak (azt) csinálni és nem törődni sem az idővel, sem mással.

Csak csináld

csillag

Mitch Albom Az idő ura könyv Pink Dust blog

Amióta az ember elkezdte mérni az időt, az élet egyszerű öröme odalett. Mindez az Idő Atyja, Dor lelkén szárad. Meg is kapta érte méltó büntetését: egy barlang falai között kell hallgatnia az emberiség szüntelen zokszavát. Az emberek egyetlen dolgot akarnak mindennél jobban: időt.

Amikor az Idő Ura már feladja a reményt és lélekben megtörik, felvillan előtte a szabadulás lehetősége. Ehhez annyit kell tennie, hogy teljesíti a rá kiszabott küldetést, és megtanítja két embernek, mit is jelent az idő valójában. Dor visszatér a Földre, az állandó időhiányban szenvedő emberek közé, és megkezdi utazását két lélek – egy reménytelenül szerelmes tizenéves lány és egy örök életre vágyó rákbeteg milliomos –oldalán. Ahhoz, hogy Dor sorsa beteljesedhessék, meg kell változtatnia az életüket.

A szívhez szóló, izgalmas regény arra készteti az olvasót, hogy maga is eltöprengjen, mit is jelent számára az idő, és talán át is értelmezze mindazt, amit eddig gondolt róla.

“Állítsd meg az időt!”

“Adj időt!”

“- Grace azt szeretné kérdezni – mondta Victor -, mennyi időm van még?”

“Ha egyszer elkezdődik, nincs vége. Túlnő mindenen, amit csak el tudsz képzelni. Az emberek nemsokára elkezdik számolni a napokat, a nap szakait, aztán azoknak a részeit, mígnem a számolás teljesen felemészti őket, és a világ csodája kárba vész.”

Mitch Albom, Az idő ura

csillag

Számomra az idő egy olyan dolog, ami soha nem ér véget. Egy végtelen és soha el nem érhető dolog. Az idő néha jó hozzám, néha nem. Általában az utóbbi érvényesül leginkább. Ha éppen dolgozom, akkor még a legapróbb jelét sem látnám, hogy úgy telne. Bezzeg, ha nyaralni vagyunk, vagy csak még 10 percet aludhatok akkor természetesen a 10 nap 5 napnak, a 10 perc 10 másodpercnek tűnik. Amikor azért jó hozzám, akkor megveregetem a vállát és azt mondom neki: köszi, legalább nem késtem le a vonatot, időben beértem a munkahelyre!

Nurse n’ Beauty

csillag
Lopott idő

csillag

Mit jelent nekem az idő? Elég sok mindent. Ha valamit csinálok, igyekszem tőle függetleníteni magam. Ha valamire várni kell, vagy valami már unalmas vagy kellemetlen, akkor rövidíteném. Ha valami jólesik, ha valamit szívesen csinálok, élvezem a helyzetet, akkor meghosszabbítanám. Az idő múlása is furcsa nekem. Körbe megy, de mégis előre. Körbe, mert mindig követik egymást a hét napjai, a hónapok és az évszakok, de mégis előre, mert egyre újabb évek jönnek, egyre idősebbek leszünk, egyre újabb élményeink lesznek. Nem véletlenül kör alakúak a klasszikus, mutatós órák. Azok is jelzik, hogy bár az idő halad, mégis körbe megy! Néha jó lenne függetlenedni az időtől. Ha valamit csinálok, valamibe belemerülök, koncentrálok, akkor nem érzem az időt. Tart, ameddig tart, én csinálom. És néha meglepődöm, hogy mennyi idő telt el. Néha több, néha kevesebb, mint amire gondolnék. Persze ilyen kötetlen, időtől független életmódhoz egyedül kell élni (mert különben alkalmazkodni kell a másik ember időbeosztásához, bioritmusához is), és nem szabad kötött munkaidőben dolgozni. Én most nem élek egyedül, de szeretnék, és eddig vagy kötött munkaidőm volt, vagy semmilyen. (Most is állást keresek.) De remélem, egyszer sikerül egyedül élni és kötetlen munkaidőben dolgozni, és talán akkor függetleníthetem magam az időtől.

Környezetblog
Élményképek 

csillag

Az egyik legegzaktabb, és mégis legrelatívabb dolog az életemben. Mérhető, mégpedig a világon mindenhol ugyanaz a mértékegysége. Mégis, ha az irodában ülök, nem telik. Ha a barátaimmal vagyok, rohan. Amikor a gyerekeimmel küzdök az áruházban, akkor ólomlábakon jár, ha játék közben figyelem őket, rájövök, hogy fényéveket ugrik. Minősíti a beszélgetésinket, próbára teszi a kapcsolatainkat, megbélyegzi testünket. Az idő csoda, amely ha nincs a birtokodban, semmid nincs.

AnyuSzív

csillag

Csillagok között

csillag

Salvador Dali Persistence of Memory: Meaning of the Melting Clocks

Salvador Dali Persistence of Memory: Meaning of the Melting Clocks

csillag

Az idő felbecsülhetetlen kincs, mert kiszabott mennyiség adatik nekünk belőle itt a Földön. Éppen ezért mindig sajnálom, amikor úgy telik el idő, hogy csak várok valamire: boldogságra, szerelemre, gazdagságra. Sajnálom azt az elfecsérelt időt, amit társkeresőként azzal töltöttem, hogy arra vártam, hogy jöjjön végre valaki, aki boldoggá tesz. Évek teltek el azzal, hogy vártam azt, hogy majd egyszer elkezdődik az életem. És nem vettem észre, hogy az életem már rég elkezdődött, és én arra fecséreltem, hogy váróteremben ültem, és éveket tékozoltam a várakozásra. (Nyugi, tényleg jött valaki, és azóta már élek. És már azt is tudom, hogy nem csak rajta múlik a boldogságom!) De ha 20 évvel ezelőtt tudtam volna, hogy éveket kell várnom, akkor máshogy bántam volna az időmmel. Úgyhogy azóta azt javaslom mindenkinek: ne fecséreld az idődet várakozással! Élj most, mert soha nem tudhatod, mennyit kell várnod!

Személyes Coach


 

Az igazi társad keresed? Randivonal!

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!