Pink Dust blog

Fahéjas, cukrozott mandula és dióbél házilag | Laktózmentes recept

Egyik kedvencem a téli édességek közül a fahéjas, cukrozott mandula, amivel vásárokban szoktam megajándékozni magamat egy adag sült gesztenyével együtt. Kicsit féltem attól, hogy odaégetem, de végül megpróbáltam, és nagyon finom lett (nem csak szerintem). Napok elteltével is friss ízű és kellemes, édes rágcsálnivaló. Íme egy rövid videó az elkészítés pillanataiból, alatta pedig már érkezik is a recept!

https://www.instagram.com/p/BOkXLS9homR

Hozzávalók kb. 4 adaghoz

17 dkg előzetesen sütőben megpirított, héjától megtisztított dióbél és pirított, hántolatlan mandulabél vegyesen

Tipp: 180 fokon, alsó-felső sütéssel szoktam megpirítani 15-20 perc alatt egy nagy adagot, és elteszem befőttes üvegbe. Süteményhez is nagyon jó, magában rágcsának vagy mézzel megspékelve tízórai/reggeli részeként.

A mázhoz:
9 dkg kristálycukor
1 tk. őrölt fahéj
2 db Tesco Free From kávétejszín (jó más fajtával is!)
1 tk. folyékony vanília aroma
2 ek. víz

Fahéjas, cukrozott mandula és dióbél házilag | Laktózmentes recept Pink Dust blog

Elkészítés

1. Teflon serpenyőben keverd el a máz hozzávalóit, és alacsony fokozaton melegítsd szirupossá.
2. Add hozzá a magokat, és főzd tovább folyamatos keverés mellett, amíg a máz szépen eggyé válik a magokkal.
3. Terítsd sütőpapírra egyenletesen, és hagyd kihűlni.

Jó nassolást! 🙂

Fahéjas, cukrozott mandula és dióbél házilag | Laktózmentes recept Pink Dust blog

Pink Dust Facebook oldal

Recept ötlet az apróséfről

Az igazi társad keresed? Randivonal!

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!