Pink Dust blog

Omlós, ízletes diós keksz | Gluténmentes, tejmentes recept

Ez a recept az egyik kedvenc bloggerem búzalisztes receptjének átdolgozása. Napokig várakoztam rá, hogy végre elkészíthessem, mert először a darálóm ment tönkre (vagyis azt hittem, szóval átvágott a kis csalfa), utána meg annyi tennivaló akadt az ünnepekkor, hogy egyszerűen nem maradt energiám, hogy nekilássak.

Egy nyugisabb napon azonban végre megsütöttem, és majdnem olyan finom lett, mint amihez még búzás koromban hozzá voltam szokva (megint édesanyámat emlegetem, de ha egyszer fenséges a diós kiflije!).
Miért csak majdnem? Mert szigorú vagyok. 😀

https://www.instagram.com/p/BOpoBVzhcIb

Na, lássuk, hogyan készül ez az omlós, porhanyós, ízletes, kellemesen édes diós keksz. 

Hozzávalók

5 dl (2 bögre) Schär Pâtisserie-Mix C gluténmentes lisztkeverék
2,5 dl (1 bögre) rizsliszt
2,5 dl (1 bögre) porcukor
0,5 tk. sütőpor
25 dkg puha laktózmentes, tejmentes fahéjas Vénusz sütőmargarin (nem lesz benne túl intenzív a fahéj, pont jó bele ennyi!)
2,5 dl (1 bögre) darált dió
1 tojás
1 citrom alaposan megmosott, reszelt héja
csipet só

+ porcukor és darált dió a hempergetéshez

Elkészítés

1. Gyúrd össze a hozzávalókat egységes gombóccá, majd tedd hűtőbe fél-1 órára.

2. Tedd a tésztát rizslisztezett szilikonos lapra, és nyújtsd ki ujjnyi vastagra.

3. Recés szélű pizzaszeletelővel vágd tetszőleges méretű és formájú téglalapokra. Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben kb. 15-18 perc alatt sülnek meg 180 fokon. Kissé megduzzadnak sütés közben, ezért hagyj nekik egy kis helyet egymás mellett.

4. Forrón hempergesd porcukorral elkevert darált dióba.

Jó étvágyat!

Omlós, ízletes diós keksz | Gluténmentes, tejmentes recept Pink Dust blog

Omlós, ízletes diós keksz | Gluténmentes, tejmentes recept Pink Dust blog
Pink Dust Facebook oldal

Az igazi társad keresed? Randivonal!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!