Pink Dust blog

Itt járt Britt-Marie, és én sosem feledem | Fredrik Backman könyvajánló

Az újrakezdés olyan, mint a takarítás. Csak elkezdeni nehéz, utána meg nem győzzük abbahagyni. Mert eredményes – az eredmény pedig maga a változás. Erre a következtetésre jutottam a könyv elolvasásakor, igaz, ez csak egy azon gondolatok közül, melyekre rátaláltam a svéd regény által. Megszólítja ugyanis a történet azt is, aki éppen stabil élethelyzetben van. Megdolgoztatja… Tovább »

Egy egészségtudatos blogger környezettudatos fortélyai | 160gramm vendégposzt

Az egészségtudatosság és a környezettudatosság nálam kéz a kézben járnak, és kitűnően támogatják egymást. Igyekszem mindkét területen lépésről lépésre tapasztalni, tanulni, fejlődni. Az egészségtudatosság terén elért eredményeim nyomon követhetők a blogomon, most pedig arról mesélek, mit teszek a környezetemért, a környezetünkért. A 160gramm Cafeblog vendégposztja következik A környezettudatosság egy tágan értelmezhető dolog. Sokan azt hiszik, arról… Tovább »

7 év után könyvajánló | Árnyak a múltból, Dilemma, Közeledés, Eskü

Elérkezett ez a pillanat is. Végigolvastam Alexandra W. Müller 7 év után című regényének mind a négy kötetét. Az első kötetről már írtam korábban ajánlót, mivel önmagában is egy kerek történet volt. Ide kattintva tudod elolvasni az ajánlómat. Most pedig a négy kötetről egyben írom le a véleményemet, hogy eldönthesd, megveszed -e. 7 év utánSzerző:… Tovább »

Tóth Vivien: Az árvák könyvajánló | Fiatalok. Függők. Elveszettek.

Az a megtiszteltetés ért, hogy egy fiatal írónő, Tóth Vivien kért meg, írjak véleményt újonnan megjelenő könyvéről, melynek címe: Az árvák. A történet nagyon felkeltette az érdeklődésemet, mert fiatalokról szól, és egy olyan világba repít, amelyet szerencsére nekem sosem kellett átélnem. Tágítja azonban a látókört, növeli az empátiát olyan emberek felé is, akik mások, mint… Tovább »

Ha a blogomat papíron vezetném – blogger játék

Játékos elképzelt túra bloggereknek. Képzeld el, hogy a múltban járunk, amikor még nem volt internet hozzáférés. Tegyünk egy képzeletbeli túrát abban a világban, ahol internet nélkül akarsz blogot írni. 🙂 Mi is a lényege a blogolásnak? Írsz egy naplót (sokan elsősorban csak maguknak), amibe mások beleleshetnek. Persze mára ez egy nagyobb műfajjá nőtte ki magát…. Tovább »

Élvezetesebb élet, hatékonyabb munka – Csíkszentmihályi Mihály | Flow

Ez a bejegyzés tulajdonképpen egy könyvajánló is egyben, nem csupán tippekkel szolgál az élvezetesebb életért. Elolvastam ugyanis Csíkszentmihályi Mihály: Az öröm művészete Flow a mindennapokban című könyvét, ami életem egyik legjobb könyvélménye volt. Nem csak abban segített, hogy a munkámban fejlődhessek, de egy – a tudományos hangvétele ellenére – nagyon könnyen fogyasztható és érdekes olvasmány… Tovább »

Tíz hősnő a könyvekből, akiktől tanulhatsz valamit

A Varázsfirka bloggerével készítettem a napokban interjút, bár inkább chat-nek neveztem el. Akkor megbeszéltük, hogy a régóta tervezett vendégposztját megírja a blogomra könyves témában, mivel erről blogol. Illetve már egy könyvet is írt, ami most Ti is letölthettek ingyenesen. (link alább) “Ha szépülni szeretnél, a lelkeddel és a szíveddel kell kezdened, mert addig egyetlen kozmetikum sem… Tovább »

Blogger chat a Varázsfirka bloggerével

A bejegyzés frissült! Nóra könyve februártól lesz újra elérhető. A linket, ahol megvásárolható lesz, közölni fogom! A Varázsfirka bloggerével, Nórával beszélgettem nemrég. Most, hogy végeztél a vizsgáiddal, felszabadultabban veted bele magadat a blogolásba? N: Persze! Már fizika jelei voltak a vizsgaundornak! 😀 Akkor most már sort keríthetünk a vendégposztra is, amit a Pink Dust-ra írnál…. Tovább »

Esküszöm, hogy rosszban sántikálok, de néha a Louboutin is előfordul – Molnár Dorka könyvajánló

Dorka könyvével úgy találkoztam, hogy a magyar Cosmopolitan magazinban láttam egy bloggerekről szóló anyagot. Itt tettek említést az évek óta bloggerként, stylistként és most már online divat magazin szerkesztőként is tevékenykedő Molnár Dorka self-published könyvéről. Már a címe meghozta bennem a cinkostárs hangulatot, azonnal tudtam, hogy ez egy nagyon huncut iromány lesz. A szerzőt megosztó… Tovább »

7 év után könyvajánló – 4 kötet emészthető romantika

Ne olvass tovább, ha minimális spoiler-t sem tűrsz! 🙂 Alexandra W. Müller7 év után I. kötetÁrnyak a múltbólKiadó: PublioE-könyv ISBN: 978-963-397-255-7Nyomtatott ISBN: 978-963-397-254-0 Könyv, ami rabul ejt. Vigyázat, olvasás közben megszűnik a külvilág. Annyira magával ragadó, ahogyan az író megeleveníti a történetet, hogy teljesen megfeledkezem arról, hol is vagyok éppen a valóságban – teljesen magába… Tovább »

Könyveket találtam az önismeret kanyargós útján

Tényleg nem szerettem régen olvasni. Ezt nem jó érzés (most már) beismerni, annak idején nem zavartattam magamat, simán túlestem a nekem nem tetsző kötelezőkön a rövidített változatokkal. Megadtam nekik az első ötven oldal tiszteletét… Ráadásul tudjuk, milyenek az értelmezések irodalom órán, sokunkat sokszor felidegesített, hogy valamit bele kellett látni a művekbe, költeményekbe, amiket talán maguk… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!