Pink Dust blog

“Nincs időm semmire!” Ismerős? | Bloggerek az időről | Ajánló

Forgatni szoktam, mint egy üvegből készült kockát. Mindeközben erősen szuggerálom és bízom benne, hogy az áttetsző oldalak mögött találok valamit. Szoktam egyébként. Bár nem mindig. De amikor igen, akkor napsütéses csillámporhullást látok, vagy néha egy sötét utcát, ahol hideg van és esik az eső. De az is előfordul, hogy egy örvényt, ami egyszerre forog minden… Tovább »

Itt járt Britt-Marie, és én sosem feledem | Fredrik Backman könyvajánló

Az újrakezdés olyan, mint a takarítás. Csak elkezdeni nehéz, utána meg nem győzzük abbahagyni. Mert eredményes – az eredmény pedig maga a változás. Erre a következtetésre jutottam a könyv elolvasásakor, igaz, ez csak egy azon gondolatok közül, melyekre rátaláltam a svéd regény által. Megszólítja ugyanis a történet azt is, aki éppen stabil élethelyzetben van. Megdolgoztatja… Tovább »

Bakancslistám visszafelé + tippek Neked

Nagyon divatosak a bakancslisták, én is szívesen olvasgatom másokét, nekem viszont nincs. Illetve van egy, de az “visszafelé bakancslista”. Mert arról szól, hogy mik azok a dolgok, amiket már elértem, és nagyon vágytam rájuk hosszú ideig. Íme az én bakancslistám! 1. Megszerettem az olvasástEléggé könyvmoly lettem ahhoz képest, suliban mennyire nem voltam oda ezért a… Tovább »

Jógázni szeretnék, de kezdő vagyok. Mit tegyek? | Jóga egyszerűen vendégposzt

Régóta szeretnék jógázni, és legszívesebben otthon hódolnék ennek a szenvedélynek. Azt várom tőle legalábbis, hogy annyira megkedvelem, mint a jégkorizást. Kell egy hétköznapi sport, ami átmozgat, megnyugtat, erősít, innen az ötlet, hogy jógázzak. Persze próbáltam már pár ászanát, de úgy gondolom, és ebben talán Reni is megerősít, hogy az első lépés, hogy egy hozzáértő megtanítsa az alapokat.  Renivel összeszedtük neked… Tovább »

Jogtalan elbirtoklás, Lena Andersson | Könyvajánló

“A szerelem vak. A szerelmes ember kritikai érzék – vagy inkább szándék – híján újra és újra becsapja önmagát. Képtelen helyesen értelmezni szerelme viselkedését, objektíven látni gesztusait. Régi történet, ki nem élt át hasonlót. A harmincéves költő és esztéta Ester Nilssonnak is ez a sors jut. Előadást kell tartania egy híres művészről, és ahogy egyre többet… Tovább »

Tóth Vivien: Az árvák könyvajánló | Fiatalok. Függők. Elveszettek.

Az a megtiszteltetés ért, hogy egy fiatal írónő, Tóth Vivien kért meg, írjak véleményt újonnan megjelenő könyvéről, melynek címe: Az árvák. A történet nagyon felkeltette az érdeklődésemet, mert fiatalokról szól, és egy olyan világba repít, amelyet szerencsére nekem sosem kellett átélnem. Tágítja azonban a látókört, növeli az empátiát olyan emberek felé is, akik mások, mint… Tovább »

Bloggerek szívhez szóló üzenetei a nőiességről | Inspiráció

Kívül-belül gyönyörű nők, barátnők, (leendő) anyák. Öröm tölt el, hogy (akár csak így, online) részei az életemnek. Fogadd szeretettel, kedves Olvasó, blogger társaim gondolatait és szívből szóló tanácsaikat a női lét megéléséről.  Attól érzem magam jól, nőként, ha reggel a párom rám néz és a szeme mindent elárul, hogy ő úgy, akkor, ott, smink nélkül szépnek… Tovább »

Köszönöm a Liebster díjat! | Hosszú, személyes bejegyzés

Ez elmúlt héten több blogger társam is megtisztelt azzal, hogy Liebster díjra jelölt. Nehezen tudom szavakba önteni az örömöt, amit érzek. Ez a kezdő bloggereknek kitalált játék szépen összekovácsolja a társaságot, és közben meg vicces, hogy emlékeztet a gyerekkori lánclevelekre (ezekkel kapcsolatban nem is olyan rég találtam ki egy játékot). Ennek viszont most tényleg örültem,… Tovább »

Nyár végi pánik? Felejtsd el! | Tippek neked

Már augusztus elején hajlamosak lehetünk arra, hogy pánikba essünk a nyár végének közeledése miatt. Pedig még szeptemberben is sokáig jó idő lehet, és addig rengeteg programmal színesíthetjük a gyorsan száguldó hétköznapokat. Ismerős neked az érzés, hogy elfolyik a szabadidőd?Ebben a személyesebb hangvételű bejegyzésben megosztom veled a trükkömet, amivel enyhítem az ősz-parámat. Remélem hasznodra válik, olvass… Tovább »

Élvezetesebb élet, hatékonyabb munka – Csíkszentmihályi Mihály | Flow

Ez a bejegyzés tulajdonképpen egy könyvajánló is egyben, nem csupán tippekkel szolgál az élvezetesebb életért. Elolvastam ugyanis Csíkszentmihályi Mihály: Az öröm művészete Flow a mindennapokban című könyvét, ami életem egyik legjobb könyvélménye volt. Nem csak abban segített, hogy a munkámban fejlődhessek, de egy – a tudományos hangvétele ellenére – nagyon könnyen fogyasztható és érdekes olvasmány… Tovább »

6 dolog, amit az apámtól tudok | Apák napjára

Az édesapám olyan ember, akitől és akiről tanultaknak nem elég egy bejegyzés, mivel nem az az egyszavas-fajta apuka, de nem önéletrajzi regényt szeretnék most írni róla, hanem egy rövid bejegyzést, ami nektek is hasznos, érdekes lehet. Emellett szeretném meglepni őt valami kedvessel Apák napjára. Tehát 6 fontos dolog következik, amit apától tanultam. 1. Egy életed… Tovább »

5 tipp, hogyan szabadítsd fel önmagad!

Ismét egy személyes jellegű bejegyzésnek jött el az ideje. Azért tartom fontosnak, hogy leírjam a példámat, mert mások butaságát látva sokszor eszmélünk a sajátunkra. Ébredjetek magatokra, felszabadító érzés lesz! 1. Engedd felszínre törni vágyaidat és kívánságaidat!Természetesen nem bűnre csábítanálak. Ha azt is sulykolták beléd vagy az volt a tapasztalatod, hogy nem tudsz festeni, attól még… Tovább »

Kell ennek a bejegyzésnek cím? Szükséges az emberekhez címke?

Éppen kifestőzök. Nem, nem vagyok 4 éves. Igen, ma is kifutok a vonalon túlra. Tökéletlenné tesz ez? Inkább emberivé. Lehet, hogy ez kapcsolódni fog a bejegyzés témájához… Honnan jött a kifestőzés ötlete? Innen: http://www.nlcafe.hu/foto/20150416/kifesto-felnotteknek/ Miért gondoltam, hogy jó ötlet lesz? Mert ilyen tevékenység közben az ember mindenképp ellazul (ugye?), és talán a gondolatai is rendezettebben haladnak… Tovább »

Mikor hallottad utoljára a belső hangodat?

Zajban élünk. De nem csupán információ túltengésről van szó. Minden esemény, találkozó, munkával töltött perc, minden feladatunk zajt okoz, zajjal jár együtt.  Munkaidőben körbe vesz bennünket egy olyan alapzaj, ami a napunk többi órájában keletkező más zajokkal karöltve egy folyamatos, irritáló frekvencián tartja az elménket, lelkünket.  Te mikor hallottad utoljára a belső hangodat? Mikor voltál legutóbb… Tovább »

Könyveket találtam az önismeret kanyargós útján

Tényleg nem szerettem régen olvasni. Ezt nem jó érzés (most már) beismerni, annak idején nem zavartattam magamat, simán túlestem a nekem nem tetsző kötelezőkön a rövidített változatokkal. Megadtam nekik az első ötven oldal tiszteletét… Ráadásul tudjuk, milyenek az értelmezések irodalom órán, sokunkat sokszor felidegesített, hogy valamit bele kellett látni a művekbe, költeményekbe, amiket talán maguk… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!