Pink Dust blog

Egyszerű házi bonbon – törökmogyorós, étcsokoládés, laktózmentes

20150329_104515_2
A mogyorós bonbon ötlete onnan jött, hogy nem találtunk 70%-os étcsokoládét, amiben mogyoró van. Készítsünk hát otthon!

Hozzávalók kb. 40 darabhoz

Azért kb., mert nekem csak két bonbon formám van, a maradék csokit muffin forma aljába öntöttem, és ezt sok mogyoróval töltöttem meg, így egy szép nagy “körtáblás” csoki lett belőle.

Szilikon bonbon forma (pl. innen)
20 dkg 70%-os étcsokoládé
5 dkg kókuszzsír a csoki lágyítására (amit pl. a morzsasütihez is használtam, és kitűnően működött laktózmentes zsiradékként)
kb. fél dl rizstej lágyításra és ízesítésre
5-7 deka törökmogyoró (én egy zacskó, 10 dekás Kalifát vettem, a maradék jó lesz legközelebb)

Elkészítés
Először a kókuszzsírt, majd az olvadt kókuszzsírhoz a csokit hozzátörve vízgőz fölött megolvasztjuk. Nem kell zubogó víz alá, szépen lassan olvadozzon. Az olvadt keverékhez egy kis rizstejet adunk, megkeverjük, és kezdődik a töltés.

A bonbon forma legyen kimosva, szárazra törölve. Pici kanállal könnyű adagolni. Ha jó tempóban dolgozunk, a csoki a munkánk végéig kezelhetően olvadt marad, így a víz alatt a tűzhelyet már lekapcsolhatjuk. Apró adagokat teszünk a bonbon forma aljába, ezután 1-1 (ízlés szerint előre sütőben megpirított) mogyorót, majd a bonbon forma tetejéig (ami majd az alja lesz) megtöltjük további csokival. A nagy formában ugyanezt csináljuk, de azt csak a forma feléig töltsük, hogy közepesen vékony, törhető “táblát” kapjunk belőle, és ebbe sok-sok mogyorót tegyünk – persze, ha szeretnénk ilyet is készíteni. 

A megtöltött formákat hűtőbe tesszük, egy éjszaka alatt lehűl és megdermed, másnap fogyasztható.

Tárolás: fogyasztásig hűtőben tárolandó, kivehetjük a formából, ha sok helyet foglal, és tárolhatjuk alufóliában, bonbon tároló dobozkában stb.

Jó szórakozást és pacsmagolást, az elfogyasztásához pedig jó étvágyat! 🙂

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!