Nagyon megkívántam valami finom pogácsát, ezért gyorsan kerestem egy egyszerűnek tűnő receptet. Itt találtam az eredetit, azt hiszem, ez az oldal még sok finomság forrása lesz.
Elismerem, nem lett szép, ezért még lehet, hogy fogok kísérletezni az arányokkal. Sajnos a formáját így nem tartotta meg, ezért inkább lenne helyes pogácsa helyett a tallér vagy korong kifejezés 🙂 Amennyire elfuseráltul néz ki, annyira finom!
Krumplis tallérok-korongok-pogácsa
300 g héjában főtt krumpli összetörve, kihűtve
250 g puha laktózmentes margarin
2 egész felvert tojás
15 dkg Mix it Schär liszt
5 dkg rizsliszt
5 dkg kukoricaliszt
(spórolás miatt szeretek házi keverékeket is használni)
3 evőkanál laktózmentes tejföl
1 teáskanál szódabikarbóna
2 nagy csipet só és még egy kicsi, amivel a krumpli megfő, mert a krumpli aljas jószág, ellopja az ízeket.
Miután összekevertük a hozzávalókat, evőkanállal pogácsaszerű halmokat teszünk egy sütőpapírral fedett tepsire, elég helyet hagyva ahhoz, hogy sütés közben megnőjenek. Előmelegített sütőben (én légkeverésesen sütöttem) 180 °C fokon 25 percig sütjük vagy amíg szép aranybarna lesz a tetejük. Frissen, másnap, lefagyasztva-felengedve is irtó finom, hamar elfogy. Körül-belül 20 nagyobbacska korong lesz ebből az adagból.
Még egyszer köszönet a receptért a www.lisztérzékeny.hu -nak!
Kedves Tőled Lin, köszönöm! 🙂 Mi a neve? Linket sajnos nem lehet ide tenni 🙁
Mármint a Facebook oldalán. 🙂
Osztom az Allergia Blogon! 🙂