Ez a legfinomabb gluténmentes édesség, amit valaha sütöttem, tényleg jó szívvel ajánlom az elkészítését!
Hozzávalók:
- 18 dkg túró
- 1 tojás
- 6 dkg puha laktózmentes Vénusz margarin
- 6 dkg cukor
- 35 dkg liszt (maradék lisztekből kevertem körül-belül 1/3-1/3 arányban Schär Mix Pâtisserie – Mix C és Schär Mix it és sima kukoricalisztet, de biztos más keverékkel is működne!)
- 2 teáskanál sütőpor
- 2 evőkanál laktózmentes tejföl
- 1 marék mazsola
Elkészítés:
- Az alapanyagokat robotgéppel vagy kézzel összedolgozunk.
- Kisebb zsömléket formázunk belőle. TIPP: enyhén vizes kézzel könnyebb, mert nem ragad a kezünkhöz!
- Sütőpapírral bélelt sütőlemezre ültetjük őket.
- 180 fokra előmelegített sütőben légkeveréssel piros tetejűre sütjük kb. 20 perc alatt.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: