Pink Dust blog

Laktózmentes, gluténmentes mazsolás zsömlék

Ez a legfinomabb gluténmentes édesség, amit valaha sütöttem, tényleg jó szívvel ajánlom az elkészítését!

20150510_194949

Hozzávalók:

  • 18 dkg túró
  • 1 tojás
  • 6 dkg puha laktózmentes Vénusz margarin
  • 6 dkg cukor
  • 35 dkg liszt (maradék lisztekből kevertem körül-belül 1/3-1/3 arányban Schär Mix Pâtisserie – Mix C és Schär Mix it és sima kukoricalisztet, de biztos más keverékkel is működne!)
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 2 evőkanál laktózmentes tejföl
  • 1 marék mazsola

20150510_195020
Elkészítés:

  • Az alapanyagokat robotgéppel vagy kézzel összedolgozunk. 
  • Kisebb zsömléket formázunk belőle. TIPP: enyhén vizes kézzel könnyebb, mert nem ragad a kezünkhöz!
  • Sütőpapírral bélelt sütőlemezre ültetjük őket.
  • 180 fokra előmelegített sütőben légkeveréssel piros tetejűre sütjük kb. 20 perc alatt.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!