Átnéztem itthon a receptes könyveket, és találtam egy nagyon érdekes receptet Stahl Judit egyik könyvében. Amit most leírok nektek, az már a laktózmentes és gluténmentes változata, meg hát nem is teljesen ugyanaz, mert például eggyel kevesebb tojás volt itthon, mint kellett volna 😀 .
Hozzávalók:
- 2 tojás
- 1 pohár laktózmentes joghurt (a pohárnyi adagok kiméréséhez ez után ezt a joghurtosat használtam)
- 1 pohár cukor
- 1 teáskanál vaníliás cukor
- 1 pohár rizsliszt és 1 pohár kukoricaliszt
- 2 teáskanál sütőpor
- fél pohár olaj
- 2 citrom jól megmosott, reszelt héja
- fél citrom leve
- 1 nagy marék mazsola, ízlés szerint lehet több is!
- kivajazott és lisztezett (rizsliszt) sütőforma
Elkészítés:
A száraz és nedves összetevőket külön keverőtálban összedolgoztam kézi robotgéppel, majd a szárazat lassan hozzáadagoltam a nedveshez. Végül belepotyogtattam és elkevertem a mazsolákat.
Sütés:
- Előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel 180 fokon
- 50 percig sütjük, amíg szép piros lesz a teteje (Stahl ajánlása alapján az első 15 perc után egy alufóliát borítsunk lazán a tetejére)
- Tűpróbával ellenőrizzük (ez nálam fogpiszkálót vagy fa grillpálcát jelent – ha nem ragad rá a tészta, megsült!)
Tálalás:
Rizstejjel együtt, belemártogatva mennyi manna! Elég tömény édesség, ami az állagát illeti, ezért jó egy kis lágy ital mellé, akár limonádé is illik hozzá szerintem.
El tudnám képzelni kettévágva, közé citrom+lime krémet töltve.
Jó étvágyat! Ha elkészítettétek, kérlek, írjátok meg kommentben, hogy hogy sikerült. 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: