Kiadós hétvégi ebédhez nagyon jól jöhet köretnek egy giga adag majonézes krumpli. Nem fogyókúrás, viszont nagyon finom és kiadós. Négy-öt fő akár kétszer is ehet belőle! 🙂
Íme a hozzávalók Ili majonézes krumplisalátájához:
2 kg kiflikrumpli vagy újkrumpli megfőzve (olyan krumpliból készüljön, ami nem fő szét)
2 doboz 150 grammos laktózmentes tejföl
1 nagy fej lilahagyma
1 fej vöröshagyma/főzőhagyma
1 tubus majonéz (320 gramm pl. Univer utántöltős majonéz)
1 púpos teáskanál mustár
1 teáskanál citromlé
fehérbors
só
porcukor
A mennyiségektől el lehet térni, ízlés szerint érdemes fűszerezni, előbb érdemes kevesebbet tenni mindenből.
A krumplikat megfőzzük héjában, majd meghámozzuk.
Összekeverjük a többi hozzávalót, és a krumplit belekockázzuk. Érdemes gyakran keverni, hogy ne tapadjanak össze a krumpli kockák.
A receptért és a tippekért köszönet Ilinek! 🙂
Ha tetszett, kérlek, ne felejtsd el jelezni egy like vagy megosztás formájában!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: