Az egyik kedvenc bloggerem oldalán, a Konyhalál-on találtam a recept alapját, ezt alakítottam át úgy, hogy megehessem, mert minek is sütnék, ha nem ehetek belőle, ugye. 😀 Ráadásul szeretem a svéd ételeket, meg a nyelvüket is, és még sok minden mást, ami Svédországhoz kapcsolódik, ezért ezt nem hagyhattam ki.
Szóval máris írom a málnás majdnem brownie gluténmentes és laktózmentes változatát!
Hozzávalók:
30 dkg cukor
16 dkg laktózmentes Vénusz sütőmargarin
2 M-es tojás
5 dkg kukoricaliszt
10 dkg rizsliszt
5 púpos evőkanál kakaópor
csipet só
1 tábla fekete Boci csoki apró darabokra törve
15 dkg (fagyasztott) málna (kiengedve, nem fagyosan)
Elkészítés:
Az olvasztott langyos margarinban elkeverjük a cukrot kézi mixerrel. Hozzáadjuk a tojásokat, ezt is elkeverjük. Ezután a lisztek, kakaópor és só keverékét is hozzáöntjük, és alaposan elkeverjük. A végén belekeverjük a málnát és a csokidarabokat is. Sütőpapírral bélelt tepsiben (nekem 20*27 cm-es volt) eloszlatjuk.
Előmelegített sütőben légkeverésesen 170 fokon fél óra alatt megsütjük. Akkor jó, ha a tepsit megrázogatva belül még lágynak tűnik, de kívül már megsült.
Omlós, édes, mámorító édesség! Jó étvágyat hozzá!
A Konyhalál eredeti receptjét pedig itt találjátok. Érdemes látogatni az oldalt, mert sok-sok finomsággal és egy vicces madárral találkozhattok!
🙂 Köszi az ötletet és a receptet! A kukoricaliszttel (és a rizsliszttel is) óvatos szoktam lenni, mert előbbinek intenzív lehet az íze, ha sokat teszünk, utóbbi pedig töredezetté teheti a tésztát. De ez most sikerült ezekkel az arányokkal szerencsére!
Köszönöm szépen a megemlítést, és most már végre tudom, mire használjak kukoricalisztet, eddig mindig csak szemeztem vele a boltban, de nem vettem 🙂