Pink Dust blog

Málnás extracsokis kladkaka | gluténmentes, laktózmentes

Az egyik kedvenc bloggerem oldalán, a Konyhalál-on találtam a recept alapját, ezt alakítottam át úgy, hogy megehessem, mert minek is sütnék, ha nem ehetek belőle, ugye. 😀 Ráadásul szeretem a svéd ételeket, meg a nyelvüket is, és még sok minden mást, ami Svédországhoz kapcsolódik, ezért ezt nem hagyhattam ki. 
Szóval máris írom a málnás majdnem brownie gluténmentes és laktózmentes változatát!

20150627_164924

Hozzávalók:

30 dkg cukor
16 dkg laktózmentes Vénusz sütőmargarin
2 M-es tojás
5 dkg kukoricaliszt
10 dkg rizsliszt
5 púpos evőkanál kakaópor
csipet só
1 tábla fekete Boci csoki apró darabokra törve
15 dkg (fagyasztott) málna (kiengedve, nem fagyosan)

Elkészítés:
Az olvasztott langyos margarinban elkeverjük a cukrot kézi mixerrel. Hozzáadjuk a tojásokat, ezt is elkeverjük. Ezután a lisztek, kakaópor és só keverékét is hozzáöntjük, és alaposan elkeverjük. A végén belekeverjük a málnát és a csokidarabokat is. Sütőpapírral bélelt tepsiben (nekem 20*27 cm-es volt) eloszlatjuk.

Előmelegített sütőben légkeverésesen 170 fokon fél óra alatt megsütjük. Akkor jó, ha a tepsit megrázogatva belül még lágynak tűnik, de kívül már megsült. 

Omlós, édes, mámorító édesség! Jó étvágyat hozzá!

20150627_154440

A Konyhalál eredeti receptjét pedig itt találjátok. Érdemes látogatni az oldalt, mert sok-sok finomsággal és egy vicces madárral találkozhattok!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Pink Dust says:

    🙂 Köszi az ötletet és a receptet! A kukoricaliszttel (és a rizsliszttel is) óvatos szoktam lenni, mert előbbinek intenzív lehet az íze, ha sokat teszünk, utóbbi pedig töredezetté teheti a tésztát. De ez most sikerült ezekkel az arányokkal szerencsére!

  2. Linyah says:

    Köszönöm szépen a megemlítést, és most már végre tudom, mire használjak kukoricalisztet, eddig mindig csak szemeztem vele a boltban, de nem vettem 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!