Pink Dust blog

Szójás, zöldséges tészta recept – gluténmentes

Szerettem volna valami jó kis zöldséges tésztás ételt készíteni, mert az mindig hálás feladat, amikor két munkanapra főzök magamnak ebédet. Egy kevés olívaolajjal felfrissítve a második napon is ugyanolyan finom.

20150630_203000

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 25 dkg spagetti (kukoricából) kifőzve kevés sóval és olívaolajjal a főzőlében
  • Egy nagy répa
  • Egy nagy cukkini fele
  • Másfél fej vöröshagyma
  • Két gerezd fokhagyma
  • Só, bors
  • Olaj a hagyma kisütéséhez, olívaolaj a zöldségek sütéséhez
  • Egy kiskanál gluténmentes szójaszósz
  • Fél kiskanál citromlé (a limelé még jobb)
  • Kevés rizsliszt

1. Megfőzzük a tésztát sós lében, kevés olívaolajjal, hogy ne ragadjon össze.

2. A répát, cukkinit és a fél fej hagymát darabokra vágjuk és összesütjük. A hagymát apró darabokra, a többit nagyobbakra. Amikor már majdnem megsült, rányomjuk a fokhagymát, és tovább sütjük. Sózzuk, borsozzuk.

3. Miközben sülnek a zöldségek, a fej hagymát daraboljuk, beforgatjuk rizslisztbe, és bő olajban szép pirosra sütjük.

4. A megsült zöldségekre borítjuk a kifőtt tésztát, és a szója szósszal megöntözve, összekeverve összesütjük.

5. Rálocsoljuk a citrom- vagy limelevet, és tálaláskor meghintjük a kisült hagyma darabokkal.

Jó étvágyat!

20150630_202905

Ui. Mobilon írtam a bejegyzést, ami szerintem vicces 🙂

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!