Szerettem volna valami jó kis zöldséges tésztás ételt készíteni, mert az mindig hálás feladat, amikor két munkanapra főzök magamnak ebédet. Egy kevés olívaolajjal felfrissítve a második napon is ugyanolyan finom.
Hozzávalók 2 adaghoz
- 25 dkg spagetti (kukoricából) kifőzve kevés sóval és olívaolajjal a főzőlében
- Egy nagy répa
- Egy nagy cukkini fele
- Másfél fej vöröshagyma
- Két gerezd fokhagyma
- Só, bors
- Olaj a hagyma kisütéséhez, olívaolaj a zöldségek sütéséhez
- Egy kiskanál gluténmentes szójaszósz
- Fél kiskanál citromlé (a limelé még jobb)
- Kevés rizsliszt
1. Megfőzzük a tésztát sós lében, kevés olívaolajjal, hogy ne ragadjon össze.
2. A répát, cukkinit és a fél fej hagymát darabokra vágjuk és összesütjük. A hagymát apró darabokra, a többit nagyobbakra. Amikor már majdnem megsült, rányomjuk a fokhagymát, és tovább sütjük. Sózzuk, borsozzuk.
3. Miközben sülnek a zöldségek, a fej hagymát daraboljuk, beforgatjuk rizslisztbe, és bő olajban szép pirosra sütjük.
4. A megsült zöldségekre borítjuk a kifőtt tésztát, és a szója szósszal megöntözve, összekeverve összesütjük.
5. Rálocsoljuk a citrom- vagy limelevet, és tálaláskor meghintjük a kisült hagyma darabokkal.
Jó étvágyat!
Ui. Mobilon írtam a bejegyzést, ami szerintem vicces 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: