A nosalty-n találtam egy receptet, amiből kiindulva készítettem el a saját ízlésem szerint ezt a rendhagyó zabpehelykekszet.
Olyat kerestem, ami rozslisztből készült, mert ez volt a konyhában, és izgalmas kihívásnak gondoltam. Sikerült, és ennek nagyon örülök! 🙂
Íme a hozzávalók kb. 35 db nagy kekszhez:
Fél dl víz
Fél citrom leve és az egész citrom reszelt héja
Fél teáskanál vaníliás cukor
2 evőkanál barna cukor
3 evőkanál méz
1 kávéskanál szódabikarbóna
2 tojás
20 dkg olvasztott laktózmentes vaj
Fél evőkanál jó minőségű kakaópor
4 dl rozsliszt
6 dl zabpehely
5 dkg 70%os étcsokoládé, darabokra törve
Elkészítés:
Keverd el a tojásokat a cukorral, mézzel, szódabikarbónával, reszelt citromhéjjal, csipet sóval, vízzel, citromlével, a vaníliás cukorral.
Add hozzá az olvasztott, langyos vajat, keverd tovább mixerrel. Add hozzá apránként a lisztet, zabpelyhet, kakaóport, végül a csokit, majd a masszát tedd hűtőbe fél órára.
Vizes kézzel formázz gombócokat és lapítsd 4-5 mm vastagságúra.
Tedd őket sütőpapírra (két adagban süsd), előmelegített sütőben adagonként 20 perc alatt 180 fokon, alsó-felső sütéssel süsd meg.
Tálalás:
Teával, rizstejjel vagy szójatejjel ajánlom.
Tömör, kiadós finomság. Legközelebb dupla adag citromhéjjal fogom elkészíteni, hogy még pikánsabb legyen.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: