Gyerekkorom egyik nagy kedvence volt az üdítős süti, anya nagyon finomat sütött mindig. Fantával készült, de én most egy elvadult receptet mutatok neked helyette. Ugyanis a Fantát lecseréltem Hell energiaitalra, és mivel már sokszor elkészítettem, és minden (őrült) barátomnak ízlett, gondoltam teszek egy próbát, mennyire bevállalósak az olvasóim. 🙂
Hozzávalók
A tésztához:
6 tojás – ketté kell választani
4 evőkanál rizsliszt
1 evőkanál zabliszt
6 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 dl olaj
6 gramm sütőpor
csipet só
A krémhez:
30 dkg laktózmentes Vénusz margarin
36 dkg túró (Magic Milket használtam, az vált be)
30 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
Hell csókja:
2 csomag vaníliás pudingpor
7,5 dl sima Hell
2 evőkanál kristálycukor
Elkészítés
Tészta:
Keverd habosra a tojássárgákat a cukorral és a tészta többi hozzávalójával a tojásfehérje kivételével, majd óvatos keveréssel add hozzá a felvert tojásfehérjéket is.
Öntsd a tésztát a Vénusz margarinnal kikent, rizslisztezett tortaformába, süsd meg 180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel. Hagyd teljesen kihűlni.
Krém:
Keverd habosra a Vénusz margarint a porcukorral és a citromhéjjal, majd add hozzá a túrót, keverd össze, és kend rá a már kihűlt tésztára.
Hell csókja:
Keverd el a pudingport a Hellel és a cukorral. Főzd zselésre, hagyd kihűlni, majd öntsd a krémre, és simítsd el.
Legalább 6 órán át hűtsd a legjobb ízélményért.
Kipróbálod az ördögi receptemet? 😀
Megmutatod majd Ildie? 🙂
Sok átalakítással, de kipróbálom 🙂