Pink Dust blog

Vacsora tipp szarvasgomba imádóknak | Alacsony szénhidrát tartalom

Nem ezek lettek életem legjobb ételfotói, de a vacsora finom lett, és szeretném veled megosztani, hogyan készítheted el. Ez most nem glutén- és laktózmentes, de lehet ügyeskedni helyettesítésekkel. Nem magamnak készítettem, ezért alakult így.

Ha valami különlegesre vágysz, de nem szeretnél nagy főzést rendezni, ráadásul diétás, mégis laktató vacsorát szeretnél készíteni, akkor olvass tovább.

Diétás vacsora szarvasgomba barátoknak

Diétás vacsora szarvasgomba barátoknak

Hozzávalók

Pro Body Low Carb kenyér (ez most nem gluténmentes tipp)
4 főtt tojás
2 paradicsom
Fél kígyóuborka
1 pohár tejföl (ezt lehet laktózmentesből, de a sajtot majd másra kell cserélned, ha nem ehetsz simát)
2-3 vastagabb ujjnyi hasáb szarvasgombás sajt
Vaj (ezt is tudod cserélni laktózmentesre)
3 teáskanál szarvasgombás céklapástétom (vásárokban és ínyenc üzletekben szerezheted be)
Só, bors, természetes alapanyagokból készült Vegeta, fokhagymás fűszerkeverék, pirospaprika

Elkészítés

Igazán itt most az lesz érdekes, hogy a paradicsomot mivel töltöttem meg. A tejfölbe ugyanis egy negyed uborkát daraboltam, és vegetával valamint fokhagymás fűszerkeverékkel, sóval, borssal ízesítettem, csak így, egyszerűen.

A töltött paradicsom az egyik legfinomabb hideg előétel szerintem, most a vacsora részeként készült.
A tölteléke pedig:
Zúzz össze egy főtt tojást és pár kocka szarvasgombás sajtot, keverd össze egy teáskanál vajjal, 3 teáskanál szarvasgombás céklapástétommal, sózd, borsozd. Töltsd meg ezzel az egyik paradicsomot, és a kalapját ne felejtsd el visszatenni rá. 🙂

A zöldségeket és a többi tojást szeleteltem (egy részét befaltam), a kenyeret megpirítottam, az egész nem volt több negyed óránál. Leszámítva a bénácska fotó elkészítését. 🙂

Régen utáltam a szarvasgomba aromáját, mára megkedveltem, ezért a még laktózmentes részeknél bele-bele kóstoltam én is az elkészült műbe. Ez kérem nem sima vacsora, műalkotás. 😀

Na, elég a bolondozásból mára… Remélem, hogy érdekesnek és inspirálónak találtad a receptet.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!