Valami, ami édes, mégsem cukros, nem lisztes, mégis lehet vele bűnözni? Az alaprecept a Glutenmentesovezet.hu oldalról származik, a végső összetevőit viszont az határozta meg, mi volt itthon. 🙂
Hozzávalók
3 alma lereszelve
fél teáskanál fahéj
2 tk. szódabikarbóna
1 citrom reszelt héja
csipet só
1 ek. zabpehely (elhagyható)
4 tojás
Darálva (variálható, csak kb. 30 dkg legyen az összmennyiség):
12 dkg mandula
10 dkg dió
5 dkg kesudió
3 dkg törökmogyoró
Elkészítés
1. Távolítsd el az almák héját, magházát, reszeld le őket, és nyomkodd ki a levüket.
2. A tojásokat habosítsd fel mixerrel a legmagasabb fokozaton.
3. Add hozzá a tojásokhoz a többi hozzávalót, és keverd össze.
4. Sütőpapírral kibélelt kis méretű tepsibe öntsd a masszát (kb. 15×20 cm).
5. Előmelegített sütőben alsó-felső sütéssel süsd 180 fokon fél óráig, ezután teríts rá alufóliát, süsd tovább még fél óráig.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: