Mivel a készen kapható gluténmentes kekszek elég drágák, úgy döntöttem, itt az ideje elkezdenem kísérletezni vele házilag. Az eheted.hu receptje láttán felcsillant a szemem, mert minden volt hozzá itthon, és nagyon egyszerűnek tűnt. Gyorsan elkészül, omlós-porhanyós, extra édes bűnözés, a készen kaphatónál jóval olcsóbban. Mehetünk tovább? 🙂 Íme, ahogy én készítettem.
Hozzávalók
30 dkg Schär Mix it gluténmentes lisztkeverék
10 dkg porcukor
10 gramm vaníliás cukor
2 csomag Dr. Oetker vaníliás pudingpor
12,5 dkg puha laktózmentes vajízű Vénusz sütőmargarin
12,5 dkg laktózmentes vaj
csipet só
díszítésnek étcsokoládé reszelék 2 nagy kocka étcsokiból (éles késsel elkészíthető)
(én most 81%-osból készítettem, de meríthetsz ihletet egy korábbi csokis bejegyzésemből is)
Elkészítés
1. Gyúrd össze a hozzávalókat, dolgozz gyorsan, mert hamar megpuhul a tészta.
2. A tésztagombócot tedd hűtőbe fél órára.
3. Formázz kicsi, egyforma golyókat.
4. A golyót lapítsd el a tenyeredben, majd nyomd be kissé a tetejét villával, díszítésként.
5. Tedd őket sütőpapírral bélelt tepsire, majd szórd meg csoki reszelékkel.
Előmelegített sütőben, 200 fokon, alsó-felső sütéssel kb. 13 perc alatt megsülnek, két nagy tepsinyi adag lesz belőle. Kétszerre süsd meg, mert megnőnek (ne kérdezd, mitől, én is meglepődtem rajta).
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: