Pink Dust blog

Egyszerű túrós pogácsa | Gluténmentes, laktózmentes recept

Az egyik kedvenc bloggeremnél láttam egy pogácsa receptet (köszi Dóri), ami egyszerűnek és nagyszerűnek tűnt. Kipróbáltam, és új kedvencet avattam “személyében”, ugyanis egyszerű összetevőkből áll, gyorsan elkészíthető, és tökéletes állaga van. Nem porlik/foszlik szét, és az íze is nagyon jó. Nagy adag készült ebből, így le is fagyasztottam 2×10 darabot ínséges időkre. 🙂 

20151003_161649

Hozzávalók

30 dkg laktózmentes rögös túró (Magic Milk-et használtam)
30 dkg rizsliszt
12,5 dkg laktózmentes vajízű Vénusz sütőmargarin
7 gramm sütőpor
1 tojás+még 1 kisebb, a tetejére kenni
1 ek. laktózmentes tejföl
(nekem most a fél kávéskanálnyi kevésnek bizonyult, így is finom, de egyáltalán nem érezni a sót!)

Elkészítés

1. Gyúrd össze a hozzávalókat, dolgozz gyorsan, mert hamar megpuhul a tészta.

2. Tedd hűtőbe fél-1 órára.

3. Lisztezett deszkán nyújtsd ki a tésztát, óvatosan, mert szakadhat, és pogácsa szaggatóval készíts kisebb és nagyobb pogácsákat (a változatosság gyönyörködtet, amúgy nem muszáj 🙂 ).

4. Kend meg a tetejüket tojással. Nem kell sajnálni, annál finomabb lesz.

5. Egy éles késsel húzz a tetejükön 3-4 csíkot, keresztbe is.

6. Sütőpapírra tedd a pogikat, nem fognak egymásra nőni, de azért egymástól tisztes távolságra helyezd el őket.

Sütés: előmelegített sütőben 175 fokon 15-20 perc alatt sül meg. Kétszerre süsd meg, két tepsinyi adag.

TIPP: Legközelebb ízesítve fogom elkészíteni, metélőhagymával, medvehagymával, esetleg szalonnával fogom turbózni, és lehet, hogy vastagabbra hagyom nyújtásnál.

20151003_161814

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!