Ezer éve nem ettem Snickers-t, és ez a süti nagyon emlékeztet rá. Tele csokival, karamellel, mogyoróval, és ráadásul házi gluténmentes kekszből készült. Légy óvatos a karamellizálással, nehogy megégesd magad! Haladóknak való recept, ami minden percét megéri! Vigyázat! Nagyon édes! 🙂
Tarts velem, ha szeretnél egy fantasztikus recepttel és sütési élménnyel gazdagodni, mindezt glutén- és laktózmentesen. A bejegyzésben videót is találsz, remélem örömödre szolgál!
Hozzávalók
A gluténmentes kekszalaphoz
10 dkg laktózmentes Vénusz sütőmargarin
1 dl laktózmentes tej
10 dkg cukor
25 dkg gluténmentes háztartási keksz, darálva (recept ehhez ITT és ITT pedig csak rizslisztből)
2 ek. cukrozatlan kakaópor
A karamellréteghez
25 dkg cukor
1,5 dl laktózmentes habtejszín
10 dkg laktózmentes Vénusz sütőmargarin
10 dkg földimogyoró (ha sózatlan, akkor pár csipet sóval hintsd meg)
A csokiréteghez
35 dkg étcsokoládé (Tibit használtam)
6 dkg laktózmentes Vénusz sütőmargarin
3 dl laktózmentes habtejszín
A díszítéshez
10 dkg cukor
6 dkg durvára vágott földimogyoró (ha sózatlan, akkor pár csipet sóval hintsd meg)
Elkészítés
1. A gluténmentes kekszalap
A laktózmentes margarint melegítsd fel a cukorral és a tejjel. Amikor már nem forró, keverd hozzá a kakaóporral elkevert darált, gluténmentes házikekszet. Öntsd a masszát egy sütőformába, és tedd hideg helyre (de ne a hűtőbe) hűlni.
TIPP: Én most egy 12 x 30 x 6 cm formát használtam, és sütőpapírral béleltem ki, de kapcsos formában még jobb elkészíteni!
2. A karamellréteg
Alacsony fokozaton olvaszd, karamellizáld a cukrot, majd add hozzá a tejszínt és a margarint. Keverd, melegítsd, amíg egynemű lesz. Keverd bele a mogyorót, majd a masszát öntsd a kihűlt kekszalapra, és hagyd hűlni.
TIPP: A lábasba ragadt karamellt legegyszerűbben úgy tudod eltávolítani, ha feltöltöd vízzel a lábast, és felforralod benne a vizet. Az megolvasztja a cukros réteget, és már szinte tiszta is az edény!
3. A csokiréteg
Gőz felett olvaszd fel a csokit és a margarint. A már egynemű masszához öntsd hozzá a tejszínt. Öntsd a kihűlt karamellréteg tetejére, és ezt is hagyd hűlni.
4. A díszítéshez
Karamellizáld a cukrot, majd öntsd hozzá a durvára vágott mogyorót. Borítsd sütőpapírral bélelt tepsire, és nagyon gyorsan terítsd szét a masszát. Hirtelen megszilárdul, ezért nem késlekedhetsz. 🙂 A kihűlt mogyorós karamellt törd apró-közepes darabokra a sütőpapírba csomagolva egy klopfolóval, majd ezzel díszítsd a sütemény tetejét.
A gluténmentes karamellás mogyorószeletet tálalás előtt hűtsd legalább 4-5 órán át hűtőben.
Kalóriabomba, és eltart egy ideig elkészíteni, de hidd el, megéri a fáradozás!
Ha még többet szeretnél látni a sütiből, nézd meg a receptről és az elkészítéséről szóló videómat is!
Az alapreceptért, mely alapján a glutén-és laktózmentes változatot kitaláltam és elkészítettem, óriási köszönetet küldök a Nők Lapja Desszert (II. évfolyam 1. szám) különszámán dolgozó kollégáknak.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: