Pink Dust blog

Diós kuglóf-bejgli | Gluténmentes, cukormentes, tejmentes recept

Bejgli nélkül nekem nincs karácsony. Ez egy cukormentes recept, amit azért állítottam össze, hogy a sütemények egy részénél visszafogjuk a cukorfogyasztást. Nagyon finom, alig lehet abbahagyni!

Hozzávalók a töltelékhez
16 dkg eritrit (lehet kevesebb is, ha kevésbé édesen szereted)
4 citrom leve (ennyivel enyhén savanykás a végeredmény, használd 3 citrom levét, ha úgy tetszik)
2 citrom reszelt héja
20 dkg darált dió
1 ek rum aroma
10 dkg mazsola

Hozzávalók a tésztához
23 dkg gluténmentes zabliszt + a nyújtáshoz
4 evőkanál útifű maghéj
3 egész tojás + 2 tojásfehérje
2 citrom reszelt héja
8 dkg eritrit
4 teáskanál kókuszzsír

cukormentes, gluténmentes, tejmentes diós kuglóf-bejgli recept - Pink Dust blog

Elkészítés

Kézzel állítsd össze a tésztát, és pihentesd egy órán át a hűtőben, ez idő alatt dolgozik az útifű maghéj a tésztában, és jól összeáll a tészta.
Ha nem lett túl ragacsos a tésztád, akkor először az egyik felét nyújtsd ki, töltsd meg a töltelék felével, majd a tészta másik felét is töltsd meg a maradék töltelékkel, végül tekerd fel sütőpapíron.
(Ha ragacsosra sikerült, akkor a tészta felét helyezd el a kuglófforma aljában, terítsd rá a töltelék felét, majd rétegezd rá a tészta és a töltelék másik felét egyenetlenül.)
Kiolajozott vagy kivajazott, kilisztezett kuglófformába helyezd egymásra a két bejglit, és villával szurkáld meg, néhány helyen mélyebben is, a távozó gőz számára.
Süsd 180 fokon 50 percig, majd – ha szükséges – 200 fokon még 5 percig.

cukormentes, gluténmentes, tejmentes diós kuglóf-bejgli recept - Pink Dust blog
cukormentes, gluténmentes, tejmentes diós kuglóf-bejgli recept - Pink Dust blog
Pink Dust Facebook oldal

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!