Pink Dust blog

Isler vagy ischler | Gluténmentes, laktózmentes recept

A tökéletes isler receptje a tökéletes máz receptjével vegyítve óriási örömet okozott nekem. Házi gluténmentes islert még sosem ettem, és emlékeim szerint hagyományos, búzásat is csak boltit ettem. Íme a recept, amit a gluténmentes élet blog isler receptje és Malena konyhája máz receptje alapján állítottam össze.

gluténmentes, laktózmentes isler/ischler recept Pink Dust blog

Hozzávalók a tésztához
30 dkg Schär mix B
15 dkg rizsliszt
6 gramm sütőpor
10 dkg cukor
15 gramm vaníliás cukor
csipet fahéj
25 dkg Vénusz vaníliás, laktózmentes sütőmargarin
2 tojás
1 citrom reszelt héja

Elkészítés
Kézzel dolgozd össze a tésztát. A margarin legyen puha, szoba-hőmérsékletű, de ne olvaszd meg mikróban.
Lisztezett deszkán vagy szilikonlapon nyújtsd vékonyra, és szaggasd ki tetszőleges körméretű pogácsa szaggatóval.
175 fokon alsó-felső sütéssel 10 perc alatt süsd készre.

Ischler máz hozzávalók
6 ek. víz
6 ek. cukor
5 ek. holland cukrozatlan kakaópor
1 ek. kókuszolaj
Alacsony lángon olvaszd össze a hozzávalókat.

Az isler végső formája
Eper dzsemmel ragaszd össze a tallérokat. 
TIPP: A Hamé extra jam eper dzsemje nagyon finom és eper darabok is vannak benne.
Evőkanállal csorgasd rá a csokimázat az isler tetejére. 
TIPP: A csokimázat tartsd takaréklángon, amíg befejezed a munkát, mert akkor végig folyós marad.
Díszítésnek tehetsz kókuszreszeléket vagy aprószemű cukrot a még meleg csokimáz tetejére.

Másnap nyeri el a legfinomabb ízét, ezért érdemes várni vele. Tárold hűvös, száraz helyen.

Vigyázat, gyorsan fogy és lopják!

Vigyázat, gyorsan fogy és lopják!

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!