Ez egy teljesen egyszerű házi, sós ropogtatnivaló (nevezzük keksznek), ami nagyon sok dologtól mentes, mivel alapból kevés alapanyagból készült. Nincs benne semmi extra anyag, mégis rettentő finom, omlós, ízletes. Ajánlom, ha egy űrsebességgel elkészíthető (gyors 🙂 ) és finom rágcsára vágysz. Megkenheted a tetejét tojással, és megszórhatod például szezámmaggal, én ezt kihagytam, és “üresen” sütöttem meg.
Hozzávalók
15 dkg Schär Mix B
5 dkg kukoricaliszt
10 dkg rizsliszt+a nyújtáshoz
1,5 tk. só
20 dkg hideg laktózmentes Vénusz sütőmargarin
2 tojás
És ennyi, tényleg! 🙂
Elkészítés
1. Dolgozd össze a hozzávalókat (fakanállal és kézzel), majd nyújtsd ki rizslisztezett szilikonlapon (vagy deszkán).
2. Hullámos élű pizzaszeletelővel készíts téglalapokat, négyzeteket, csücsköket, ahogy alakul.
3. Sütőpapírral bélelt sütőlapon (mehetnek egymás mellé szorosan), előmelegített sütőben 175 fokon süsd meg kb. 25 perc alatt vagy amíg aranybarnára pirulnak.
Nagyon finom, alig lehet abbahagyni a ropogtatását.
Az ötletet az egyik kedvenc gluténmentes bloggerinám oldalán láttam, de más alapanyagok révén teljesen más lett, így ajánlom az ő receptjének kipróbálását is!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: