Ez egy egyszerű, édes teasütemény receptje – nem tartalmaz glutént és tejterméket, valamint cukormentes is. Méz van benne, tehát nem diétás, de tudom, hogy sokan vannak, akik nem fogyasztanak cukrot, ezért remélem nem csak nekem lesz hasznos ez a recept. Gyorsan összeállítható, hamar megsül, és eszegethetjük egyedül is, de társaságban még jobb elfogyasztani. 🙂
Hozzávalók
17 dkg rizsliszt (ha ragacsos a tészta, picit tegyél még hozzá, de nem kell teljesen szilárdnak lennie)
11 dkg Schär Mix C süteményliszt
2 csomag (8 dkg) Dr. Oetker vaníliás (eredeti) pudingpor
8 dkg (bio) akácméz picit felmelegítve
25 dkg puha, vaníliás, laktózmentes Vénusz sütőmargarin
csipet só
Elkészítés
1. Alaposan keverd el a száraz összetevőket.
2. Fakanállal vagy robotgéppel szintén alaposan keverd el a puha margarint a mézzel, hogy egynemű massza legyen.
3. Keverj össze minden összetevőt. Egy puha, de nem ragacsos tészta a cél, extra rizsliszttel javíthatod, ha túl puha.
4. Kézzel formázz gombócokat, majd lapítsd el a tenyeredben. Villával díszítsd keresztben egy-egy nyomással a tetejét.
175 fokon kb. 25 perc alatt sülnek meg. Enyhén piruljon meg a tetejük. Nem nőnek egymásra, de azért hagyj egy kis távolságot köztük.
Jó étvágyat!
Ha tetszett a recept, iratkozz fel a jobb oldali dobozban e-mail címeddel vagy nyomj egy “tetszik”-et a Facebook dobozban, így nem maradsz le a rendszeresen frissülő tartalmakról (gluténmentes, laktózmentes, tejmentes, cukormentes receptekről és életmód témájú bejegyzésekről).
>
Alexandra mézes-vaníliás teasüteménye Schär Mix Pâtisserie – Mix C lisztből. 🙂
Posted by Schär on Wednesday, February 10, 2016
Mi is! 🙂
Ezt szeretjük 🙂