Ez a cukkinis csibefasírt annyira finom, hogy legszívesebben egész nap ezt enném. De mivel legszívesebben ezt a sós gluténmentes kekszet is egész nap enném, így néha választanom kell. 🙂
Egyébként onnan indult a fasírt ügy, hogy évek óta tervezem, hogy elkészítsem egy kedves régi ismerősöm receptje alapján a kedvenc spenótos zabpehelyfasírtomat, de hát csak nem jutok el odáig. Vagy legalábbis rögös cukkinis út vezet oda. 😀
Szóval íme egy nagyon finom cukkinis csirkefasírt recept, melynek az alapját egy bloggertársam oldalán találtam. Elöljáróban még annyit tennék hozzá, hogy én nagyon háklis vagyok rá, hogy a csirke rendesen át legyen sütve, ezért elősütöttem a csirkemellet.
Hozzávalók
25 dkg csirkemell nagyon apróra darabolva, kókuszzsírban elősütve (sózva, borsozva)
25 dkg cukkini héjával együtt lereszelve
7,5 dkg apró szemű gluténmentes zabpehely
1 tojás
só, bors
Elkészítés
1. A csirkemellfilét darabold apróra, sózd, borsozd, és süsd át fehéredésig kókuszzsírban.
2. Reszeld le a cukkinit, és nyomkodd ki a levét.
3. Keverd össze a kihűlt csirkemell aprólékot a lereszelt cukkinivel, a zabpehellyel, a tojással, és ízesítsd sóval, borssal a keveréket.
4. Formázz gombócokat, és tedd sütőpapírral bevont sütőlapra.
5. Előmelegített sütőben süsd meg 180 fokon 40 perc alatt.
Amíg sülnek a fasírtok, előkészítheted a sós keksz tésztáját, recept ITT.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: