Pink Dust blog

Jénaiban sült spenótos csirke kölessel | Gluténmentes, tejmentes recept

Ez egy nagyon egyszerű, laktató egytálétel, és ekkora adagból többen is jól lakhattok belőle, vagy többszöri étkezésre alkalmas, ha nem menzán szoktál ebédelni, hanem otthonról szeretsz vinni valami finomságot.

Jénaiban sült spenótos csirke kölessel | Gluténmentes, tejmentes recept

Hozzávalók

Köles (kb. 15 dkg)
Csirkemell (kb. fél kg)
Gyorsfagyasztott spenót (kb. fél kg)
Fokhagyma, só bors, ízlés szerint további fűszerek

Elkészítés

1. Köles: mosd át kétszer-háromszor tiszta vízben, majd főzz puhára kétszeres mennyiségű sós vízben kb. 15 dkg kölest, majd öntsd le róla a vizet, ne áztasd benne.
2. Csirke: fél kiló csirkemellet alaposan öblíts át, darabolj apróra, fehéredésig süsd ki olajban vagy kókuszzsírban, sózva borsozva.
3. Spenót: egy kanál olajjal tegyél fel pirulni egy gerezd fokhagymát felszeletelve és fűszereket (nálam só bors, szárított sárgarépa, szárított petrezselyemgyökér, szárított petrezselyem), majd öntsd fel egy pohár vízzel a pirult fűszerkeveréket. Add hozzá a spenótot (nálam ez vált be), és fedő alatt főzd puhára.
4. Egy jánai tálba nyomj egy gerezd fokhagymát, tegyél sót, borsot, pici olajat, és töltsd meg a tálat a félig megsült csirkével, a megfőtt kölessel és a megfőtt spenóttal. Keverd össze alaposan a tál tartalmát, majd előre melegített sütőben 180 fokon süsd össze 45 perc alatt.

Jó étvágyat!

Íme egy másik verziója ennek az egyszerű ételnek!

Cseréld le a spenótot cukkinire! Moss meg és reszelj le egy cukkinit. Adj hozzá sót, és hagyd, hogy levet eresszen, amíg elkészíted a kölest és az elősütött csirkét. Nyomkodd ki alaposan a cukkini levét, fűszerezd ízlés szerint, és süsd össze a jénai tálban a csirkével és a kölessel.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. az “így” volt a hangsúlyos, így
    elég a zsíradék, felesleges cifrázni sóval, borssal, fokhhagymával, hiszen mikor még előtte összekeverem a 3 témát, akkor ezek már benne vannak

  2. Pink Dust says: (előzmény @pjtrow)

    Kedves pjtrow! Nekem valamiért szereti odakapni a jénaiban az ételeket, ezért óvatos vagyok! 😀 Mondjuk mostantól új sütőt fogok használni, meglátjuk, attól jobb lesz -e a helyzet… 🙂 Üdv: Alexandra

  3. pjtrow says:

    felesleges így kikenni a tálat ha utána össze van keverve az egész 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!