Van az úgy, hogy az ember az utolsó pillanatban értesül egy szuper, bloggereknek szóló játékról, így történt ez velem is. Ezért ehhez a receptes bejegyzéshez kalandok is társulnak. Ha csak a receptre van időd, görgess lejjebb!
– fél óra alatt kellett bevásárolnom
– és nyolcra haza kellett érnem, hogy maradjon időm főzni és blogolni
A vásárlás “sikerült” 40 perc alatt. Ugyanis először sokkolt az üzletben a kaja őrülteket megszédítő választék, majd a felismerés, hogy kapható végre laktózmentes mascarpone!!! Úgyhogy kábulatban töltöttem a polcok között pár percet. Sajnos nem szabadott az üzletben fotózni, így csak az eredményről hozok képeket. A boltban körbe nézve és a céljaimat figyelembe véve az alábbi mediterrán menü mellett döntöttem.
Húsvéti mentes gourmet menü elfoglaltaknak, 2 főre
Elkészítési idő: 45-60 perc között
Tálalás: 5 perc
Előétel: Hideg mediterrán ízelítő tál
Főétel: Vargányagombás tejmentes, gluténmentes, alkoholmentes carnaroli rizottó
Előétel
Hideg mediterrán ízelítő tál
Hozzávalók
1 csomag Golfera Prosciutto Crudo sonka
1 üveg Torremara Manzanilla magos olajbogyó
1 üveg Can Bech füge szirupban
Vargányagombás tejmentes, gluténmentes, alkoholmentes carnaroli rizottó
Nem tudom, észrevetted -e, de elég vagány(gombás) a rizottóm. 😀
Hozzávalók
1 csomag vargányagombás carnaroli rizottó rizs (gluténmentes, vegán)
3 evőkanál Donum Terrae lenmagolaj
7 dkg laktózmentes, tejmentes, vajízű Vénusz sütőmargarin
5 dl zöldség alaplé vagy húsleves alaplé (én ez utóbbit használtam)
4 dl tisztított víz
Tipp: fűszerekre egyáltalán nincs szükség, mert a rizottó tartalmazza őket.
Elkészítés
1. Egy fazékban melegítsd fel az alaplét. Az enyém fagyasztott volt. Melegen adagold majd a rizshez!
2. Egy másik fazékban forrósítsd fel a margarint és a lenmagolajat.
3. A forró olaj-margarin keverékbe szórd bele a rizottó rizses tasak tartalmát, keverd el alaposan. Vedd le alacsony fokozatra a tűzhelyet. Hagyd pirulni a rizsszemeket. A zsiradékban szépen elkezdenek majd “kinyílni” a szárított gomba darabok.
4. Ha már kissé megpirultak a rizsszemek, és elkezdték felszívni a nedvességet, akkor kezdd el egy merőkanállal hozzá adagolni az alaplevet és a vizet.
5. 1-1 merőkanállal adj hozzá pár percenként, szinte folyamatosan keverd, lassú tűzön főzd. Amikor épp nem kevered, tegyél rá fedőt.
6. Figyelj, hogy ne égjen oda, és ha megpuhult a rizs, fedő alatt hagyd még pár percig, hogy megszívja magát a maradék folyadékkal.
Fogyasszátok egészséggel! Jó étvágyat!
A menühöz a hozzávalókat a Hegyvidék Bevásárlóközpontban található Delizia Gourmet&More üzletben szereztem be.
Prosciutto ár: 1 490 Ft, 100 gramm
Olajbogyó ár: 1 150 Ft, nettó 200 gramm
Füge ár: 2 450 Ft, nettó 230 gramm
Lenmagolaj ár: 2 290 Ft, 250 ml
Rizottó rizs ár: 2 190 Ft, 250 gramm
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: