Nem tudom, feltűnt -e, hogy a képen adventi koszorú van… Ami azért elég vicces így húsvétkor! 😀 De a recept nem változott azóta sem, és szerintem szépek a képek, úgyhogy jöjjön karácsonyi dekorációval húsvét alkalmából anyósom zseniális receptje, a
kaviáros töltött tojás francia salátaágyon
Hozzávalók
10 főtt tojás félbe vágva
Töltelék:
A 10 tojás sárgája
1 kk. mustár
2 ek. laktózmentes tejföl
1 ek. majonéz
só, bors ízlés szerint
1 üveg kaviár fele (=50 gramm)
1 kk. reszelt hagyma
Díszítés:
A kaviár másik fele (=50 gramm)
1 pici bio citrom vagy lime
opcionálisan paradicsom és kígyóuborka (én csak citrommal szeretem)
Francia saláta:
2 zacskó mélyhűtött Bonduelle francia salátaalap
tartásmártás (majonéz és tejföl 1 a 2-höz arányban, mustár, citromlé, só, fehérbors, porcukor)
apróra vágott savanyú uborka
1 kis alma héja nélkül, apróra darabolva
Elkészítés
1. Főzd meg a tojásokat. Keverd össze a töltelék alapanyagait.
2. Habnyomó zsák segítségével díszítsd a fél főtt tojásokat a töltelékkel.
3. Díszítsd a tetejét kaviárral, citrommal, uborkával és paradicsommal – vagy ahogy neked tetszik.
4. Főzd meg a francia salátalapot, hűtsd le, csöpögtesd le.
5. Készíts tartármártást, és keverd el a zöldségekkel és az almával.
Egy tál alját tölts meg a francia salátával, és helyezd el rajta ízlésesen a töltött tojásokat.
Jó étvágyat hozzá!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: