Utoljára szerintem akkor ettem brownie típusú sütit, amikor ezt a málnás kladkaka-t készítettem, és az elég hasonló ahhoz, amit most sütöttem. Ez a recept egy tömény, laktató, nem túl édes brownie-t eredményez. Cukor helyett mézet tettem bele, és a felhasznált étcsokoládék inkább savanykás típusúak.
I. keverék hozzávalói:
20 dkg laktózmentes vaj (Aldiban kapható Milfina vajat használtam)
10 dkg étcsoki (a piros csomagolású, Aldiban kapható Riquet étcsokiból vettem 2 x 10 dkg-os táblát, a másikat durvára vágtam a dióval!)
10 dkg étcsokoládékrém (DM-ben kapható)
Tipp: Ezt akkor ajánlom, ha szeretnél megkóstolni egy tömör, kesernyés-savanykás ízvilágú csokikrémet, és akkor használj el belőle ennyit a brownie-hoz. Ha nem szeretnél ilyet vásárolni, helyettesítsd egy tábla étcsokival.
Olvaszd fel a 20 dkg csokit és a vajat egy edényben lassú tűzön, keverd össze alaposan. Hagyd kicsit hűlni.
II. keverék hozzávalói:
4 tojás
5. ek. akácméz
Keverd mixerrel habosra a mézet a tojással.
III. keverék hozzávalói:
5 dkg Schär Pâtisserie-Mix C gluténmentes lisztkeverék
Tipp: Ha nincs ilyened otthon, helyettesítsd más gluténmentes süteményliszttel vagy rizsliszttel.
5 dkg kakaópor
csipet só, nagy csipet fahéj
10 dkg dió durvára darabolva
10 dkg étcsoki durvára darabolva
Keverd el a lisztet a kakaóporral és a többi hozzávalóval.
A három keveréket mixerrel dolgozd össze.
Sütés:
Előmelegített sütőben alsó-felső sütéssel 180 fokon 35 perc alatt készült el. Sütőpapírral bélelt szilikonos formában sütöttem.
A sütőpapíron hagyd kihűlni. Ha nem fogy el rögtön, tárold hűtőben. Fogyasztás előtt pár másodperc a mikróban jót tesz neki.
Tálalás:
Megturbózhatod a tetejét tejszínhabbal vagy mogyorókrémmel.
Jó étvágyat!
Csokiőrült vagy? Olvasd el a TOP 10 itthon kapható étcsokoládé ajánlómat. 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: