Tudom, megint zabpehelykeksz, és még mindig meleg van, hogy bekapcsold a sütőt… De a sütő felmelegedésével együtt mondjuk 15 perc, és cserébe ettől nem leszel zabos. 🙂 Kipróbálod? Omlós, ízletes, garantáltan nem fogyókúrás, viszont búza- és laktózmentes.
TIPP: vásárolj gluténmentes zabpelyhet, darált lisztté, és máris gluténmentes minden alapanyagod!
1.
7,5 dkg zabpehely
7,5 dkg zabpehelyliszt
2 púpos ek. cukormentes, jó minőségű kakaópor
0,5 kávéskanál szódabikarbóna
2.
7,5 dkg cukor
10 dkg puha, laktózmentes, vaníliás Vénusz sütőmargarin
1 tojás
3.
1 tábla Boci étcsokoládé darabolva (vagy más, garantáltan gluténmentes csoki, ha arra van szükséged!)
1 citrom reszelt héja+leve
Elkészítés
Keverd össze az első csoport hozzávalóit.
Habosítsd fel mixerrel a második csoport hozzávalóit.
Keverd az egészhez a harmadik csoport hozzávalóit. Lehet az egészet mixerrel, nem muszáj kézzel.
A keveréket fél órára tedd hűtőbe. Vizes kézzel formázz gombócokat, és vékonyra lapítva tedd sütőpapírra egymástól 1-2 centi távolságra. 180 fokon, alsó-felső sütéssel 8 perc alatt süsd meg. A sütőpapíron hagyd kihűlni.
Sajnos melegen (nem forrón!) is finom, a csoki kockák olvadoznak, miközben a tészta már omlós… Ajánlom hozzá a rizstej fogyasztását, de magában is őrületesen finom. 🙂 Jó étvágyat!
Ez nagyon finom, megcsináltuk 🙂