Utoljára szerintem akkor ettem brownie típusú sütit, amikor ezt a málnás kladkaka-t készítettem, és az elég hasonló ahhoz, amit most sütöttem. Ez a recept egy tömény, laktató, nem túl édes brownie-t eredményez. Cukor helyett mézet tettem bele, és a felhasznált étcsokoládék inkább savanykás típusúak.I. keverék hozzávalói:20 dkg laktózmentes vaj (Aldiban kapható Milfina vajat használtam)10 dkg étcsoki… Tovább »
Diós brownie mézzel | Gluténmentes, laktózmentes recept
Utoljára szerintem akkor ettem brownie típusú sütit, amikor ezt a málnás kladkaka-t készítettem, és az elég hasonló ahhoz, amit most sütöttem. Ez a recept egy tömény, laktató, nem túl édes brownie-t eredményez. Cukor helyett mézet tettem bele, és a felhasznált étcsokoládék inkább savanykás típusúak.I. keverék hozzávalói:20 dkg laktózmentes vaj (Aldiban kapható Milfina vajat használtam)10 dkg étcsoki… Tovább »

Magyarné Fekete Veronika, akivel júniusban készítettem interjút, akkoriban lett a Tortadíszítés Magazin rovatvezetője. Mára pedig már a tulajdonosa. A korábbi interjút ide kattintva olvashatod el. Ismét vele beszélgettem az elmúlt időszakról, a kihívásairól és sikereiről. Mesélj nekünk kicsit magadról, mi történt azóta, hogy bekerültél a tehetségek közé? Mondhatom, hogy az életem 180 fokos fordulatot vett. Rengeteg emberrel…
Pár hete egy gasztro fesztiválon ettem glutén- és laktózmentes kókuszgolyót, és még jobban megjött a kedvem, hogy házilag is elkészítsem. Kicsit feldobtam az eredeti elképzelést, és csokimázat kaptak a kis gluténmentes golyócskák. Ízletes és tömör, igaz, nem nagy adag, érdemes duplázni attól függően, mekkora a család vagy mekkora vendégsereget várunk. Házi, darálni való keksz hozzávalói…
Tudom, megint zabpehelykeksz, és még mindig meleg van, hogy bekapcsold a sütőt… De a sütő felmelegedésével együtt mondjuk 15 perc, és cserébe ettől nem leszel zabos. 🙂 Kipróbálod? Omlós, ízletes, garantáltan nem fogyókúrás, viszont búza- és laktózmentes. TIPP: vásárolj gluténmentes zabpelyhet, darált lisztté, és máris gluténmentes minden alapanyagod! Hozzávalók 1.7,5 dkg zabpehely7,5 dkg zabpehelyliszt2 púpos…
A nosalty-n találtam egy receptet, amiből kiindulva készítettem el a saját ízlésem szerint ezt a rendhagyó zabpehelykekszet. Olyat kerestem, ami rozslisztből készült, mert ez volt a konyhában, és izgalmas kihívásnak gondoltam. Sikerült, és ennek nagyon örülök! 🙂 Íme a hozzávalók kb. 35 db nagy kekszhez: Fél dl vízFél citrom leve és az egész citrom reszelt héjaFél…
A kedves kis kollégákkal ebéd után csoki kóstolót szoktunk tartani, felváltva hozzuk a finomabbnál finomabb étcsokoládékat. Egy ideje már ígérgetem a TOP 10 listát a blogra, de hát mégis alaposan kellett tesztelni előbb, ugyebár… íme a lista! 1. LINDT EXCELLENCE Pépites de Cacao 100 gEz a legjobb az összes közül, nem csak első, hanem nagyon…
A mogyorós bonbon ötlete onnan jött, hogy nem találtunk 70%-os étcsokoládét, amiben mogyoró van. Készítsünk hát otthon! Hozzávalók kb. 40 darabhoz Azért kb., mert nekem csak két bonbon formám van, a maradék csokit muffin forma aljába öntöttem, és ezt sok mogyoróval töltöttem meg, így egy szép nagy “körtáblás” csoki lett belőle. Szilikon bonbon forma (pl. innen)20…
Megérte ma felkelni. Megismertem egy lányt, aki olyan tehetséges, és olyan gyönyörű tortákat és süteményeket készít, hogy amikor megláttam az alkotásait, nem akartam hinni a szememnek. Mikor még csak mesélt róla, hogy cukrásznak tanul, sejtelmem sem volt róla, hogy valójában milyen tehetséggel hozott össze a sors. Engedjétek meg, hogy titeket is elkápráztasson a fantáziájával és…