Ahogy a Facebook-on ígértem nektek, hozom is a gluténmentes és laktózmentes házi müzli vagy granola receptjét. Az alapreceptet egy nagyon aranyos könyvben láttam, ez alapján alkottam meg a saját elképzelésem szerint olyan verzióban, amit megehet az is, aki glutén- és laktózmentes étrenden él. Az aranyos könyvet itt tudjátok megvenni, ha szeretnétek egy olyan ötlettárat otthonra, ami segít a kicsikkel való sütés-főzésben. A gyerekeknek lehet játék is a konyhában tevékenykedni, ha óvatosak vagyunk és a megfelelő körítéssel tálaljuk nekik a mókát. 🙂
Hozzávalók
- 15 dkg gluténmentes zabpehely
- 3 dkg gluténmentes kukoricapehely
- 1 evőkanál méz
- 5 dkg olvasztott laktózmentes vaj
- 10 dkg mazsola
- 6 szem gluténmentes, laktózmentes csokis keksz kis darabokra törve (Gullon csokis kekszet használtam)
A hozzávalókat összekeverjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe borítjuk. Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 12-15 perc alatt légkeveréssel megsütjük. Ha kihűlt, légmentesen zárható üvegbe tesszük. Mivel nálam pillanatok alatt el fog fogyni, én sima műanyag edényben tárolom most.
Tálalási javaslat
Mivel a csoki és a kissé fanyar ízűre sült mazsola már ad egy erős ízvilágot a müzlinek, én már nem variálnám meg túlzottan. Friss nektarinnal vagy málnával fogom fogyasztani reggelire.
A kész állapotot ábrázoló fotóval holnap jelentkezem. Addig is jó éjszakát, ínycsiklandó álmokat! 🙂
Valamilyen kellemes olvasnivalóval és a finom házi müzlimmel jól indul a reggel! 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: