Pink Dust blog

Gluténmentes, laktózmentes, csokis házi müzli | granola recept

Ahogy a Facebook-on ígértem nektek, hozom is a gluténmentes és laktózmentes házi müzli vagy granola receptjét. Az alapreceptet egy nagyon aranyos könyvben láttam, ez alapján alkottam meg a saját elképzelésem szerint olyan verzióban, amit megehet az is, aki glutén- és laktózmentes étrenden él. Az aranyos könyvet itt tudjátok megvenni, ha szeretnétek egy olyan ötlettárat otthonra, ami segít a kicsikkel való sütés-főzésben. A gyerekeknek lehet játék is a konyhában tevékenykedni, ha óvatosak vagyunk és a megfelelő körítéssel tálaljuk nekik a mókát. 🙂

11

Nagyon koncentrál 🙂

Hozzávalók

  • 15 dkg gluténmentes zabpehely 
  • 3 dkg gluténmentes kukoricapehely 
  • 1 evőkanál méz
  • 5 dkg olvasztott laktózmentes vaj
  • 10 dkg mazsola
  • 6 szem gluténmentes, laktózmentes csokis keksz kis darabokra törve (Gullon csokis kekszet használtam)
Sütés előtt

Sütés előtt

A hozzávalókat összekeverjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe borítjuk. Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 12-15 perc alatt légkeveréssel megsütjük. Ha kihűlt, légmentesen zárható üvegbe tesszük. Mivel nálam pillanatok alatt el fog fogyni, én sima műanyag edényben tárolom most. 

Tálalási javaslat

Mivel a csoki és a kissé fanyar ízűre sült mazsola már ad egy erős ízvilágot a müzlinek, én már nem variálnám meg túlzottan. Friss nektarinnal vagy málnával fogom fogyasztani reggelire. 

A kész állapotot ábrázoló fotóval holnap jelentkezem. Addig is jó éjszakát, ínycsiklandó álmokat! 🙂

20150624_075730
Valamilyen kellemes olvasnivalóval és a finom házi müzlimmel jól indul a reggel! 🙂

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!