Készítettem korábban egy krumplis pogácsát, amit örömkönnyek közepette fogyasztottunk szintén diétázó kolleginámmal, annyira finom volt. Ma megsütöttem csak rizsliszttel (előzőleg háromféle lisztből készült, most kedvem volt egyszerűsíteni és olcsósítani), és megint nagyon finom lett, ráadásként az állaga így sokkal jobb.
Az előző receptet ide kattintva nézheted meg, az újat pedig már mutatom is.
Hozzávalók
300 g héjában főtt krumpli összetörve, kihűtve, nagyobb darabokra nyomtam szét villával, nem teljesen pépesre
250 g puha laktózmentes Vénusz margarin
2 egész felvert tojás
30 dkg rizsliszt
3 evőkanál laktózmentes tejföl
7 gramm sütőpor
2 nagy csipet só és még egy kicsi, amivel a krumpli megfő, mert a krumpli aljas jószág, ellopja az ízeket.
Miután összekevertük a hozzávalókat, evőkanállal pogácsaszerű halmokat teszünk egy sütőpapírral fedett tepsire, elég helyet hagyva ahhoz, hogy sütés közben megnőjenek. Előmelegített sütőben (én légkeverésesen sütöttem) 180 fokon 25 percig sütjük vagy amíg szép aranybarna lesz a tetejük.
Ha kipróbáltad, kérlek, írd meg, hogy sikerült! 🙂
Jó étvágyat!
Kedves Gyöngyi! Nagyon örülök, hogy jól sikerült! Kedves és figyelmes dolog tőled, hogy sütöttél neki! 🙂
Most sütöttem életemben először gluténmentes rágcsálni valót. Egy kolléganőm glutén érzékeny, s hogy a buliban ő is tudjon rágcsálni, gondoltam kipróbálom. Nagyon finom lett. Nem is gondoltam volna, hogy rizslisztből is ilyen jóízű pogácsát lehet sütni. Köszi a receptet. 🙂
Nagyon örülök Magdolna! Remélem, megkaptad még a sütés előtt az emailemet…egyszerűbb volt ott válaszolnom, mint itt. 🙂 Tudtál esetleg képet készíteni a finomságról?
Megsütöttem.Sütés előtt pár szem tökmagot dugdostam a nyers tésztába, nagyon finom lett.
Esetleg tökmagot lehet a tetejére tenni sütés előtt? Holnap szeretném kipróbálni.