Pofon egyszerű, mégis újszerű szerintem (vagy legalábbis az volt, amikor kitaláltam 🙂 ), és ha reggeliről van szó, azt hiszem, ez a specialitásom. Egyébként kényszer szülte megoldás, mert a kollégiumban azért nem voltunk felszerelve tonnányi hozzávalóval, abból főztünk, amit találtunk. Szóval ez egy 7 éves recept!
Hozzávalók 1 fő reggelijéhez – Zabpelyhes verzió
- 1 nagyobb tojás
- 2 marék kukoricapehely
- 1 dl rizstej vagy más növényi tej + benne áztatni 2 percig 1 kis marék gluténmentes zabpelyhet
- olaj/kókuszolaj/laktózmentes vaj, amennyiben csak laktózra vagy érzékeny/növényi margarin a sütéshez
Hozzávalók 1 fő reggelijéhez – Sima verzió
- 1 nagyobb tojás
- 2 marék kukoricapehely
- néhány korty növényi tej
- zsiradék a sütéshez
Extrák: áfonya / narancslekvár+tejszínhab / málna / akácméz / eper+friss bazsalikom
Serpenyőben felhevítjük a zsiradékot, majd az összekevert lepényke alapanyagokat elterítjük benne egyenletesen. Pár percig sütjük közepes lángon vagy 12/7-es fokozaton, kinek mi van otthon… majd óvatosan felsegítjük lapos fakanállal, és megfordítjuk. Tovább sütjük pár percig, ízlés szerint – én általában közepesen barnára szeretem sütni, de néha ropogósan kívánom, olykor puhábban.
Az extrák közül válasszuk ki, amelyik jól esik, vagy találjunk ki mást, a fantáziánkra van bízva.
Jó étvágyat!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: