Lepényke reggelire | Gluténmentes, tejmentes recept

Pofon egyszerű, mégis újszerű szerintem (vagy legalábbis az volt, amikor kitaláltam 🙂 ), és ha reggeliről van szó, azt hiszem, ez a specialitásom. Egyébként kényszer szülte megoldás, mert a kollégiumban azért nem voltunk felszerelve tonnányi hozzávalóval, abból főztünk, amit találtunk. Szóval ez egy 7 éves recept!

Hozzávalók 1 fő reggelijéhez – Zabpelyhes verzió





Hozzávalók 1 fő reggelijéhez – Sima verzió

Extrák: áfonya / narancslekvár+tejszínhab / málna / akácméz / eper+friss bazsalikom

Serpenyőben felhevítjük a zsiradékot, majd az összekevert lepényke alapanyagokat elterítjük benne egyenletesen. Pár percig sütjük közepes lángon vagy 12/7-es fokozaton, kinek mi van otthon… majd óvatosan felsegítjük lapos fakanállal, és megfordítjuk. Tovább sütjük pár percig, ízlés szerint – én általában közepesen barnára szeretem sütni, de néha ropogósan kívánom, olykor puhábban.

Az extrák közül válasszuk ki, amelyik jól esik, vagy találjunk ki mást, a fantáziánkra van bízva.

Jó étvágyat!



Címkék: , , , ,
Tovább a blogra »